Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την είσοδο σε ΜΜΕ

Ουάσινγκτον.- Λίγη μόνο ώρα μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία τόνισε πως τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ο εχθρός του λαού και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ανώνυμες πηγές», ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Sean Spicer δεν επέτρεψε την είσοδο σε εκπροσώπους των CNN New York Times, Los Angeles Times και Politico σε briefing στον Λευκό Οίκο.

Η συγκεκριμένη ενημέρωση δεν είναι όσο επίσημη όσο οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις τύπου αλλά σε κάθε περίπτωση είθισται να προσκαλούνται όλα τα μέσα.

Σε μία λιτή ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders, τόνισε «όλοι θα έχουν πρόσβαση στα συγκεκριμένα οπτικοακουστικά αρχεία οπότε δεν υπάρχει θέμα ενημέρωσης και θα υπάρξει αργότερα και επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο».

Σημειώνεται πως παρά τον αποκλεισμό των 4 μέσων στην αίθουσα βρίσκονταν κανονικά τα NBC, ABC, CBS και Fox News ενώ υπογραμμίζεται πως τα Associated Press και Time αποφάσισαν να απέχουν παρά το ότι είχαν προσκληθεί διαμαρτυρόμενα για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε η συγκεκριμένη ενημέρωση.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως τη συγκεκριμένη διοργάνωση κατέκρινε και η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (White House Correspondents Association) με επίσημη τοποθέτηση στην οποία αναφέρει: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση με τα ΜΜΕ. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που βρέθηκαν τελικώς στην αίθουσα να μοιραστούν το υλικό με τους συναδέλφους. Το ζήτημα θα συζητηθεί άμεσα με τους αρμοδίους της διοργάνωσης και του Λευκού Οίκου».

Και ο Dean Baquet, δημοσιογράφος επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ των New York Times έγραψε «Ποτέ δεν έχει συμβεί τίποτε παρόμοιο στο παρελθόν στον Λευκό Οίκο. Έχουμε ως μέσο μακρά ιστορία στην ενημέρωση και βρισκόμαστε εκεί με κάθε κυβέρνηση ανεξάρτητα από την τοποθέτησή μας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συγκεκριμένη διάκριση τόσο των New York Times όσο και των υπολοίπων μέσων. Είναι σαφές πως η ελεύθερη είσοδος των ΜΜΕ είναι θεμέλιο για μία διαφανή διακυβέρνηση».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/339913/o-leukos-oikos-apagoreuse-tin-eisodo-sta-cnn-new-york-times-los-angeles-times-kai-politico-/#ixzz4ZgBLx0Ps
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook