Αλ. Τσίπρας σε τραπεζίτες: Δώστε ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

Αθήνα.- Να δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε ομαδικές απολύσεις, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραπεζίτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά την σημερινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η συνεργασία κυβέρνησης και τραπεζών, με στόχο τη βελτίωση της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

«Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας»

“Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας
Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας.

Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας. 1/2

“Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας”, έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

 

πηγή:ΑΠΕ