Πανιώνιος και ΑΕΚ μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1)

Το δεύτερο μεγάλο ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League δεν ανέδειξε νικητή. Πανιώνιος και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, στη Νέα Σμύρνη, με τα γκολ των Αραούχο (38΄) και Μασούρα (59΄).

Μπορεί ο Πανιώνιος να είχε την πρώτη απώλεια βαθμών μετά από τέσσερις σερί νίκες και η ΑΕΚ μετά από δύο, ωστόσο, εάν κάποια ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί κερδισμένη από το ισόπαλο 1-1 αυτή είναι της Νέας Σμύρνης. Διότι με το βαθμό το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πλησίασε στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ η Ένωση έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την 5η της κατάταξης, Ξάνθη κι έχασε έδαφος στη μάχη για τα play off.

Μετά τον Ολυμπιακό, ο Πανιώνιος έκανε ζημιά και στην ΑΕΚ! Αυτή την φορά οι παίκτες του Μιλόγεβιτς άντλησαν ενέργεια απ’ την γεμάτη Νέα Σμύρνη κι έκοψαν απότομα (1-1) με τον Μασούρα την φόρα της Ένωσης, που είχε προηγηθεί.

Καλύτερη η ομάδα του Χιμένεθ στο πρώτο ημίχρονο, δεν τσίμπησε από την πίεση των γηπεδούχων και διατήρησε την ηρεμία της. Στο 38΄ ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Οικονόμου-Ρισβάνη, έβγαλε κάθετα στον Αραούχο κι αυτός με εξαιρετικό τελείωμα «πάγωσε» το γήπεδο ανοίγοντας το σκορ.

Οι κυανέρυθροι ήταν αρκετά ζωηροί μετά την επιστροφή τους από τα αποδυτήρια κι εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία της Ένωσης να «παγώσει» τον ρυθμό. Αφού προειδοποίησαν, στη συνέχεια βρήκαν απάντηση με το γκολ του Μασούρα (59’) ύστερα από όμορφη σέντρα του Βλάχου. Το ματς είχε πολλές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε με τις δύο ομάδες να παλεύουν μέχρι τέλους για τη νίκη.

Με την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος έφτασε τους 55 βαθμούς, μείωσε στους έξι από την κορυφή, όμως έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον Ολυμπιακό στους τέσσερις. Από την άλλη, οι κιτρινόμαυροι έμειναν στην 6η θέση και στο -2 από την Ξάνθη που βρίσκεται στην 5η, η οποία οδηγεί στα πλέι-οφ.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (79’ Ταπόκο), Μασούντ, Φούντας (45’ Γεσίλ), Μπεν (90+1’ Γκιοατά)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (84’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (66’ Αλμέιδα), Αραούχο (79’ Μπακασέτας)

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος