Την Κυριακή 12 Μαρτίου η πρώτη απευθείας πτήση Νιούαρκ – Αθήνα της Emirates

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου, ώρα 23:45, αναχωρεί από το αεροδρόμιο του Νιούαρκ για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας η απευθείας πτήση EK210 της αεροπορικής Emirates, μεταφέροντας και πολλούς καλεσμένους.  Το αεροσκάφος ένα καινούργιο Boeing 777-300ER ευρείας ατράκτου, με 8 θέσεις στην Πρώτη Θέση, 42 στην Business και 304 θέσεις στην Οικονομική και δυνατότητα μεταφοράς 19 τόνων φορτίου εμπορευμάτων.

Στην παρθενική πτήση για την Αθήνα, θα βρίσκονται και πολλοί καλεσμένοι της εταιρείας για να ζήσουν αυτοπροσώπως της εξυπηρέτηση της Emirates.

H Emirates δίνει μεγάλη σημασία στο δρομολόγιο, που θα λειτουργεί καθημερινά και όλο το έτος και στελέχη της είναι σε συνεχείς επαφές με την κοινότητα.

Ο περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων της Emirates Joel Goldowsky, μαζί με στέλεχος της εταιρείας, επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη το «Σταθάκειο Κέντρο» της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στον Αστόρια και παρουσίασαν την απευθείας πτήση Νιούαρκ – Αθήνας στους ομογενείς, λίγο πριν την έναρξη της πανομογενειακής. Προηγήθηκε προβολή ενός μικρού βίντεο για τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία στη διάρκεια της πτήσης και όχι μόνο.

«Η Αθήνα υποεξυπηρετείτο για πολλά χρόνια. Εμείς ήλθαμε για να σας εξυπηρετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε και για πολλά χρόνια», είπε στο ακροατήριο ο κ. Goldowsky

Τόνισε τη σημασία των καλών σχέσεων που θέλει να αναπτύξει η Emirates με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

«Μπορούμε να γίνουμε μέλη της κοινότητάς σας και θα σας το αποδείξουμε», υποσχέθηκε στους ομογενείς.

Πέραν των πολύ ανταγωνιστικών τιμών στα εισιτήρια, η πτήση προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Κάθε επιβάτες δικαιούται δύο δωρεάν αποσκευές, 50 λιβρών η μία, διπλάσιο βάρος από κάθε άλλη πτήση. Παράλληλα, η εταιρεία αναλαμβάνει να μεταφέρει δωρεάν με λιμουζίνες στο αεροδρόμιο, επιβάτες της πρώτης θέσης και της business που μένουν σε απόσταση 60μιλίων από το Νιούαρκ.

Η πρώτη θέση διαθέτει 8 σουίτες που προσφέρουν απομόνωση, με καθίσματα που γίνονται κρεβάτι και μπορεί κανείς να παραγγέλνει ότι υπάρχει στο μενού, οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει. Υπάρχουν πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα στη Business και εργονομικά σχεδιασμένα καθίσματα στην Οικονομική Θέση.

Οι επιβάτες όλων των θέσεων μπορούν να απολαύσουν την αξεπέραστη εξυπηρέτηση του διεθνούς πληρώματος της Emirates, γεύματα υψηλής γαστρονομίας από εξειδικευμένους chef και περισσότερα από 2,500 κανάλια στο πολυβραβευμένο εν πτήσει σύστημα ψυχαγωγίας ice με τις τελευταίες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και μουσικά hits.

Η πτήση της Emirates με κωδικό EK209 θα αναχωρεί από το Dubai στις 10:50 τοπική ώρα, θα φτάνει στην Αθήνα στις 14:25 πριν αναχωρήσει ξανά στις 16:40 για να φτάσει στο Newark στις 22:00 την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής με κωδικό EK210 θα αναχωρεί από το Newark στις 23:45 τοπική ώρα, φθάνοντας στην Αθήνα την επόμενη μέρα στις 15:05 και θα αναχωρεί ξανά στις 17:10, φτάνοντας στο Dubai στις 23:50.

Όπως είπε ο κ. Γκολντόφσκι, αυτό δίδει τη δυνατότητα στον επιβάτη να έχει στη διάθεσή του ολη την ημέρα, είτε αναχωρεί από τις ΗΠΑ, είτε από την Ελλάδα.

Η αεροπορική εταιρεία Emirates έχει διάφορους εταίρους με τους οποίους συνεργάζεται στις ΗΠΑ. Στην ανατολική ακτή με τη Jet Blue και στη δυτική ακτή με την Alaskan Airlines. Στην Ελλάδα ο στρατηγικός εταίρος της Emirates είναι η Aegean Airlines, με ειδικές χαμηλές τιμές για τους εσωτερικούς προορισμούς.

Greeknewsonline.com