Τροπολογία της ΝΔ για τους δασικούς χάρτες

Αθήνα
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται και πολλοί βρίσκονται σε απόγνωση με τη διαδικασία των δασικών χαρτών, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ιδιαίτερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι που -κατά απαράδεκτο τρόπο- τα χωράφια τους χαρακτηρίζονται δασικά», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος τόνισε παράλληλα πως ασφαλώς και πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των δασικών χαρτών, «αλλά χωρίς αδικίες για τους πολίτες και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν νέα χαράτσια σε μια εποχή μεγάλων δυσκολιών για όλους».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η ΝΔ κατέθεσε σήμερα τροπολογία που δίνει λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όσους αδικούνται.

H τροπολογία της ΝΔ

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία προβλέπουν την αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων που πηγάζουν από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας μέχρι το τέλος του 2019, οπότε λήγει η διαδικασία ολοκλήρωσης και κύρωσης των δασικών χαρτών.

Όπως, επίσης, και τη δυνατότητα να υποβάλλονται ατελώς αντιρρήσεις από οποιονδήποτε έχει συμφέρον για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Στην αιτιολογική έκθεσή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων τονίζουν: «Ένα κρίσιμο εγχείρημα και ένα μείζον αναπτυξιακό ζήτημα όπως αυτό των δασικών χαρτών μετατράπηκε από την Κυβέρνηση σε φοροεισπρακτικό μέτρο, που μάλιστα “ισοδυναμεί” με έναν νέο ΕΝΦΙΑ έως και 40 φορές μεγαλύτερο.

»Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες πολίτες να βυθίζονται στην απόγνωση, αφού καλούνται να αποδείξουν το αυτονόητο: την ιδιοκτησία τους στη γη που τους ανήκει, που την καλλιεργούν και για την οποία φορολογούνται από το Ελληνικό Κράτος για χρόνια.

»Οι προτάσεις τροπολογιών που ακολουθούν έρχονται ως αναγκαιότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις στην εφαρμογή του Ν. 4389/2016 και αδικίες που προκύπτουν από σφάλματα της διοίκησης».

Newsroom ΔΟΛ