Αντιδράσεις για την απευθείας πτήση Ν.Jersey -Αθήνα- Τι υποστηρίζει η “Emirates”

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αεροπορική εταιρεία «Emirates» ανέφερε ότι σχεδιάζει να λειτουργήσει κανονικά τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Νέας Ιερσέης και Αθήνας παρά την αντίδραση που εξέφρασαν 25 νομοθέτες της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες».

Η ομάδα αυτή, που εκπροσωπεί δύο πολιτείες στο Κογκρέσο, απεύθυνε αίτημα στον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να σταματήσει την αεροπορική εταιρεία, που έχει έδρα στο Ντουμπάι, από το να εκτελέσει το δρομολόγιο αυτό. Ισχυρίζονται πως η «Emirates» και άλλες αερογραμμές έχουν «μη δίκαιο» πλεονέκτημα έναντι των αμερικανικών ανταγωνιστών τους, καθώς λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις.

Η ομάδα των Αμερικανών νομοθετών θέλει ο κ. Τραμπ να καθυστερήσει την προγραμματισμένη για την Κυριακή, 12 του μήνα, έναρξη του δρομολογίου μέχρι η κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί μία λύση με τις αεροπορικές εταιρείες. Ορισμένοι συνήγοροι των καταναλωτών διαφωνούν και λένε πως ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων γενικά.

Σε ανακοίνωσή της η «Emirates» επεσήμανε πως έχει πλήρη έγκριση και η προγραμματισμένη πτήση της Κυριακής θα εκτελεστεί. Η εταιρεία, όπως και άλλοι κρατικοί αερομεταφορείς, αρνούνται τις κατηγορίες πως θέλουν να πάρουν όλο το μερίδιο της αγοράς και να πατάξουν τον ανταγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία στις 23 Ιανουαρίου, είχε ανακοινώσει ότι ξεκινάει νέα καθημερινή πτήση από το Ντουμπάι προς το «Newark Liberty International Airport» στη Νέα Ιερσέη, μέσω της Αθήνας, από τις 12 Μαρτίου 2017. Αμέσως εκδηλώθηκε αντίδραση της εταιρείας «Delta» και άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο δρομολόγιο Ντουμπάι-Αθήνα-«Newark» της «Emirates», θα παρέχει μία καθημερινή απευθείας πτήση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, που δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή γιατί είχε πάψει να λειτουργεί από το 2012. Η πτήση θα εκτελείται από «Boeing 777-300ER» με μηχανές GE90 της «General Electric», προσφέροντας 8 θέσεις στην Πρώτη Θέση, 42 θέσεις στην Business και 304 θέσεις στην Οικονομική Θέση.

Πηγή: «Ασοσιέιτεντ Πρες»/ekirikas.com