Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός που έκανε συνεργάτιδες τις 15χρονες κόρες του

Παρίσι, Γαλλία.- Παραιτήθηκε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου, μετά την αποκάλυψη ότι ως βουλευτής είχε προσλάβει βοηθούς της Εθνοσυνέλευσης τις κόρες του, ηλικίας (τότε) 15 ετών.

Νωρίτερα, η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.

Την έρευνα ανέλαβε το Κεντρικό Γραφείο για τη Μάχη κατά της Διαφθοράς και των Οικονομικών και Φορολογικών Αδικημάτων, μία ημέρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές και λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο με τις θέσεις εικονικής απασχόλησης που φέρεται να εξασφάλισε ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν σε μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TMC, ο 51χρονος υπουργός προσέλαβε τις κόρες του, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ εκείνες ήταν μαθήτριες και κατόπιν φοιτήτριες, το διάστημα μεταξύ 2009 και 2016, έναντι ενός συνολικού ποσού ύψους 55.000 ευρώ.

Όταν υπέγραψαν τις πρώτες τους συμβάσεις ήταν μόλις 15- 16 ετών.

«Όταν είμαστε προσηλωμένοι στην αρχή του Κράτους, είμαστε άψογοι ενώπιον των θεσμών και των κανόνων που τους διέπουν» δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ.

Newsroom ΔΟΛ