Πέντε οι νεκροί 40 οι τραυματίες από την τροκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Λονδίνο.- Στους πέντε ανήλθε ο νεότερος απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, ενώ οι τραυματίες είναι 40.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε την επίθεση «αρρωστημένη», διαβεβαιώνοντας την πίστη της στις αξίες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Η ταυτότητα του δράστη, επίσης νεκρός, δεν έχει ανακοινωθεί.
Η Μέι έκανε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστό ως COBRA.

«Ο τρομοκράτης επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας, όπου πολίτες όλων των εθνικοτήτων, των θρησκειών και των πολιτισμών έρχονται για να αγκαλιάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης» σημείωσε.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι όλες αυτές οι απόπειρες είναι «καταδικασμένες να αποτύχουν». H πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις και από τη Βουλή των Κοινοτήτων εντός της ημέρας.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε: «Το μήνυμά μου προς αυτούς που θέλουν να μας κάνουν κακό και να βλάψουν τον τρόπο ζωής μας είναι: δεν θα μας διχάσετε, δεν θα πετύχετε, δεν θα λυγίσουμε σε τρομοκράτες.»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βράδυ το BBC υπήρξε η πληροφορία ότι το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης είχε νοικιαστεί με διεύθυνση στο Μπίρμιγχαμ. Πάντως, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο είναι αυξημένα με περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους.