Σφοδρή έκρηξη στο Μέρσεϊσαϊντ!

– Τουλάχιστον 30 τραυματίες – εκ των οποίων οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση- μετά απόπ σφορδή έκρηξη στο Μέρσεϊσαϊντ της Αγγλίας
– Δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο όλα δείχνουν πως αιτία ήταν μία διαρροή φυσικού αερίου
– Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη
– Σοκαριστικές μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν τον τρόμο

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μετά από μία σφοδρότατη έκρηξη στο Μέρσεισάϊντ. Είναι χαρακτηριστικό πως κατεδαφίστηκαν ολόκληρα κτίρια, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πιθανή διαρροή αερίου, που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Χάος!

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Η περιοχή θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, με τους δρόμους να είναι καλυμμένοι με τούβλα…

Ασθενοφόρα έφτασαν άμεσα στο σημείο, με τους υπεύθυνους της εταιρείας να ενημερώνουν στο Twitter πως οι τραυματίες είναι 30, με δύο από αυτούς να είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής ανακοίνωσε πως το πιο πιθανό σενάριο είναι η διαρροή φυσικού αερίου.

Η έκρηξη συνέβη στις 21:15 το βράδυ του Σαββάτου (σ.σ. τοπική ώρα), ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Liverpool Echo, το κτίριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη στέγαζε μία σχολή χορού, που ονομάζεται “Complete Works”.