«Τύμπανα πολέμου» για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ

Αθήνα.– «Τύμπανα πολέμου» για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ ηχεί η ΓΕΝΟΠ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση με δυναμικές κινητοποιήσεις που οδήγησαν σε διακοπές ηλεκτοδότησης του 2014. Η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, προκαλεί «βραχυκύκλωμα» και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος υπουργός πριν να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών να διατρανώνει την αντίθεσή του, και τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να είναι έντονα προβληματισμένοι.

Σημειώνεται ότι οι εταίροι έχουν διαμηνύσει ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείνει, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις για τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ.

«Δεν μπόρεσαν να αντέξουν στις πιέσεις των δανειστών… Πάμε για πώληση μονάδων, παρόλο που ο κ. Σταθάκης λέει ότι σε αυτή τη φάση δέχονται οι πιστωτές να μείνουν πίσω τα υδροηλεκτρικά» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ KHE Γιώργος Αδαμίδης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή στη διαφύλαξη και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

«Μιλάμε για πώληση όχι της μικρής ΔΕΗ, άλλα της μισής ΔΕΗ» ανάφερε μάλιστα. «Η ΔΕΗ δεν έχει ανάγκη από καμία πώληση. Θα είναι η καταστροφή των καταναλωτών γιατί αν έχουμε ολιγοπώλιο στην ενέργεια με την ΔΕΗ αποδεκατισμένη θα έχουμε αυξήσει των τιμολογίων» υποστήριξε ο κ. Αδαμιδης.

Τόνισε ότι το λιγότερο που έχουν να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις του 2014 που η κυβέρνηση αναγκάστηκε -όπως είπε- να τους επιστρατεύσει για να σταματήσει η απεργία. Το 2014 είχαν σημειωθεί πολύωρες διακοπές ρεύματος.

«Όταν μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις προφανώς θα λείψει και ενέργεια από το σύστημα» προειδοποίησε δε. Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης χαρακτήρισε το λιγνίτη «εθνικό καύσιμο» επιμένοντας στην αναγκαιότητά του. Επίσης, ανέφερε ότι οι ιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν δικές τους λιγνιτικές μονάδες.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης συναντάται σήμερα Τρίτη με τους βουλευτές που εκλέγονται σε Κοζάνη και Φλώρινα, αλλά και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, προκειμένου να τους ενημερώσει για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επικείμενη πώληση της ΔΕΗ. Κυβερνητικοί βουλευτές πάντως, τόνιζαν στο ΣΚΑΪ πως θα επιθυμούσαν ενημέρωση σήμερα στη Βουλή από τον συναρμόδιο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.