ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Εγώ τότε, πάντως, το έγραψα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Λοιπόν, πάει, μπορεί να μου πήρε καιρό, αλλά το κατάλαβα! Τώρα βλέπω την διαπραγμάτευση με άλλο μάτι! Τώρα ξέρω ότι η κυβέρνηση πάσχει και συμπάσχει για το καλύτερο… εκλογικό αποτέλεσμα!

Γι αυτό παίζει την κολοκυθιά με τους διαπραγματευτές!

Γιατί κάθε σωστή διαπραγμάτευση, κρίνεται εκ του …εκλογικού αποτελέσματος!

Γι αυτό το πάνε λάου-λάου με τους εταίρους. Λίγο εκείνοι να μην χάσουν πόντους στις δικές τους εκλογές, λίγο οι δικοί μας να ελαχιστοποιήσουν όσο μπορούν την δημοσκοπική τους κατρακύλα που προοιωνίζεται πανωλεθρία στις επερχόμενες εκλογές, περνάνε οι βδομάδες και οι μήνες «διαπραγματευόμενοι» αενάως…

Από το Δεκέμβρη φτάσαμε αισίως στον ξανθό Απρίλη, πλακώνει οσονούπω  και το μυρωδάτο Πάσχα, κοντοζυγώνει μέχρι να πεις «κίμινο» και ο Μάης και συμφωνία ακούμε, αλλά συμφωνία δεν βλέπουμε!

Μόνον αισιόδοξες δηλώσεις ακούγονται από το Μαξίμου… Δηλαδή, έτσι και πίστευες τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Τσακαλώτο και τα λοιπά παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου, τους αφήσαμε ξεβράκωτους τους δανειστές!

Χώρια που σε κάθε διαπραγματευτικό κύκλο τους δέρνουμε αλύπητα! Μάλιστα, απ΄ το πολύ μαστίγωμα, έχουν πέσει στα τέσσερα στις Βρυξέλλες και μας παρακαλάνε να τους λυπηθούμε!

Φτάνει πιά, βρε άκαρδοι, σκληροί και ανελέητοι διαπραγματευτές!

Εσείς ξεπεράσατε και τον Καραγκιόζη! Εκείνος μέτραγε κάθε τρία, τα δύο δικά του! Εσείς, πέντε μήνες τώρα, τους έχετε ψήσει το ψάρι στα χείλη! Κάθε τρία μετράτε …τέσσερα δικά σας!

Φταίνε αυτοί να τους βασανίζετε επειδή εσείς δεν τα βρίσκετε ενδοοικογενειακά στην …Κουμουνδούρου; ‘Όλα σας τα έδωσαν!  Τι άλλο να κάνουν;

Λέγατε όχι μείωση του αφορολόγητου. Σας έκαναν τη χάρη. Δεν το μειώνουν κάτω από …τις 5.000 Ευρώ!

Ζητήσατε να μην κοπούν κι άλλο οι συντάξεις. Σας είπαν ΟΚ. Από το 2040 μετά μετά, δεν θα χρειασθεί να τις ξαναμειώσουμε! Θα έχουν μηδενιστεί από μόνες τους!

Θέλατε να πάρετε αντισταθμιστικά μέτρα. Σας είπαν, εντάξει, πάρτε τα, αλλά πιάστε πρώτα 3,5 % ανάπτυξη το 2018! Μετά, ό,τι πάνω απ΄το 3,5% σας το χαρίζουμε! Φταίνε αυτοί που εσείς δεν βλέπετε να πιάνετε ούτε το 2%;

Αξιώσατε συλλογικές διαπραγματεύσεις. Λιγότερες απολύσεις. Σας είπαν εντάξει, αλλά με το …μαλακό!  «Να κάνουμε ζυμώσεις και επαφές». Άμεσα, όμως, οι «πηγές» συνδέουν την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων ακόμη και με τις «όποιες» αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους!

Α, ναι, και τη ΔΕΗ, κι αυτή σας είπαν πουλήστε μόνον το 40% των λιγνητοπαραγωγικών μονάδων. Την υπόλοιπη κρατήστε την να έχετε τους συνδικαλιστές της να σας θυμίζουν ότι λέγατε ότι η ΔΕΗ δεν πωλείται. Όπως λέγατε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Τελικά, μέσα στο 2018 θα έχετε πάρει όλα τα μέτρα και μετά,  το 2019,  θα κάνετε εκλογές, να έχουν ξεχαστεί τα μέτρα, να δώστε πάλι κανένα ψευτο- επίδομα 300ων ευρώ στους …βουλευτές – και να τις ξανακερδίσετε με υποσχέσεις, ωραία λόγια και πολλά ψέματα!

Μην κοιτάτε που αυτό το κείμενο δεν δημοσιεύθηκε ανήμερα την πρωταπριλιά. Εγώ τότε, πάντως, το είχα γράψει!

Το κράτησα, για μην νομίσετε ότι σας γράφω και γω ψέματα! Και του χρόνου!