Αποφυλακίζεται για λόγους υγείας ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αθήνα.-Αποφυλακίζεται μετά από πέντε χρόνια ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η αποφυλάκιση αποφασίστηκε μετά από σχετική σύσταση της εισαγγελέως για λόγους υγείας.

Η εισαγγελέας στην πρότασή της επεσήμανε ότι εάν δεν ανασταλεί η εκτέλεση της καταδίκης του σε 20ετή κάθειρξη, η συνέχιση της κράτησής του θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.

Το δικαστήριο, με πλειοψηφία τριών προς δύο, έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην υπουργού, δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής των 20 ετών με περιοριστικούς όρους, που του είχε επιβληθεί για παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των ΤΟΡ-Μ1 και των υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε φυλακιστεί το 2012 μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του, με αφορμή την υπόθεση του ακινήτου στην περιοχή της Ακρόπολης.

Δεν έχει τα λεφτά για την εγγύηση!

Πολύ δύσκολα, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα, θα μπορέσει, ωστόσο, να βγει από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού το ύψος της εγγύησης που ορίστηκε είναι στα 200.000 ευρώ, ποσό που δεν διαθέτει ο πρώην υπουργός, όπως είπαν οι συνήγοροί του.

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση του κ.Τσοχατζόπουλου είναι:

  • καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,
  • απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
  • παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,
  • απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,
  • μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση
  • υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.