«Η Μέρκελ εργάζεται για λύση στο Eurogroup της Μάλτας» σύμφωνα με την Αθήνα

Αθήνα.- Με στόχο τη λύση στο αυριανό Eurogroup εργάζεται η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην Αθήνα -και άρα είχαν γίνει γνωστά τα μηνύματα του έλληνα πρωθυπουργού, σημειώνουν οι ίδιες πηγές (ΡΗΡ: των Αθηνών) η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να μιλήσει με τον ομόλογό της.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που ακολούθησε, η κ. Μέρκελ δήλωσε προσηλωμένη στην κατεύθυνση της επίλυσης, πιο συγκεκριμένα ότι εργάζεται προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup.

Εν τω μεταξύ, κρίσιμη για το «κλείδωμα» μιας συμφωνίας για την β’ αξιολόγηση είναι η συνάντηση που θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Βερολίνο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται ένα 24ωρο πριν από το Eurogroup της Μάλτας, στο οποίο -εφόσον δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο- θα παρουσιαστεί το σχέδιο συμβιβασμού που φαίνεται να επιτυγχάνεται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκφράζεται υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ