Συνάντηση Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ- “θετική αύρα” στο Eurogroup

Βαλέτα.-Η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου της Ελλάδας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι θεσμοί θα επιστρέψουν πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από το Πάσχα.

Δεν θα υπάρξει μία συνολική συμφωνία σήμερα, υπάρχει όμως μία «θετική αύρα», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup στη Βαλέτα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Σόιμπλε: Λίγες ημέρες ακόμα

«Θέλουμε λίγες ημέρες ακόμα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας νωρίτερα στην Rheinische Post της Παρασκευής ο κ. Σόιμπλε εκτιμούσε πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο βοήθειας και από το 2018 θα έχει πρόσβαση στις αγορές, όπως έχει προγραμματιστεί. «Το θέμα της Ελλάδας δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στις γερμανικές εκλογές» σημείωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Ελπίζει σε πρόοδο ο Ντομπρόφσκις

Την ελπίδα ότι θα σημειωθεί «πρόοδος» κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόφσκις προσερχόμενος στο Eurogroup.

Συνάντηση Τσακαλώτου – Ντάισελμπλουμ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τους επικεφαλής των θεσμών έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Η συνάντηση γίνεται σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο έχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό, για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.