Στους 45 οι νεκροί από τη “σφαγή” στην Αλεξάνδρεια

****************************************

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν στους 45 τους ανθρώπους που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια.

Σημειώνεται πως την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις έχει αναλάβει ήδη το ISIS.

***************************************

Αλεξάνδρεια.- “Μαύρη Κυριακή” για τους Χριστιανούς στην Αίγυπτο μετά τις δυο επιθέσεις που έγιναν σε εκκλησίες στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και στην Αλεξάνδρεια. Στην πρώτη επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και άλλοι 70 τραυματίστηκαν και στη δεύτερη, επίσης στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου, ο πρώτος απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου αναφέρει πως οι νεκροί είναι έξι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30.

Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα στο Δέλτα του Νείλου παραμένει αδιευκρίνιστο αν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στην εκκλησία ή αν καμικάζι αυτοκτονίας μπήκε στο Ναό την ώρα της λειτουργίας και ανατινάχθηκε. Στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου, η επίθεση έγινε από καμικάζι αυτοκτονίας.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας επιχείρησε να μπει στο Ναό, με σκοπό να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Στόχος του να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μέσα στην Εκκλησία. Το ίδιο έγινε και στην επίθεση στο Δέλτα του Νείλου. Όμως ένας αστυνομικός τον κατάλαβε και επιχείρησε να τον σταματήσει. Η θυσία του, αφού είναι ένα από τα θύματα της επίθεσης, έσωσε τις ζωές πολλών πιστών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο ναό.

Και ενώ οι χριστιανοί της Αιγύπτου δεν έχουν συνέλθει από το σοκ των δυο εκρήξεων, έρχονται πληροφορίες πως στην Αλεξάνδρεια σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη!

Η Κυριακή των Βαΐων, είναι μια σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σημερινή χριστιανική ημέρα είναι εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.

NewsIt.gr