ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μισό και κάτι ψίχουλα αυτοκρατορικά!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ο Ταγίπ Ερντογάν πέτυχε αυτό που οι περισσότεροι επί γης θεωρούσαν ακατόρθωτο. Διχοτόμησε την Τουρκία! Πήρε το …μισό και κάτι ψίχουλα, αυτοκρατορικά!!!

Ό,τι προσπαθούσαν ανεπιτυχώς χρόνια τώρα οι Κούρδοι, το κατάφερε σε μια μέρα ο Ερντογάν! Από σήμερα θα μιλάμε για δύο Τουρκίες: Την Τουρκία της ανατολής και την Τουρκία της Ευρώπης!

Η μία, του βαθέως ανατολίτικου Κράτους, που αποθεώνει τον «αφέντη» Ερντογάν.  Τον Σουλτάνο! Η άλλη, η δεύτερη ευρωπαϊκή Τουρκία, η εκπολιτισμένη, που μισεί τον Ερντογάν! Τον «σατράπη»! Αγάπη και μίσος στα παλάτια του Σουλτάνου! Οθωμανική Αυτοκρατορία ονειρεύονταν, στα δύο χώρισε την Τουρκία!

Αλήθεια, ποιος άσπονδος φίλος του είχε την ιδέα του δημοψηφίσματος; Ποιος ήθελε να αποδείξει -και σε ποιόν, τάχα- πόσο πολύ μισεί τον Έρντογάν το πιο πολιτισμένο κομμάτι της Τουρκίας, η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη και το 49% του τουρκικού λαού; Ποιος ήθελε εκ των συνεργατών του να ξεμπροστιάσει όλους εκείνους που χρόνια τώρα φιλοτεχνούσαν την εικόνα του λαοπρόβλητου «σουλτάνου»;

Και τώρα που ο βασιλιάς έμεινε γυμνός, που ο ένας στους δύο Τούρκους δεν θέλει ούτε να  τον δει στα μάτια του, τώρα τι θα κάνει ο «Αυτοκράτορας»; Μισή Αυτοκρατορία όπως λέμε, ολίγη από ιμάμ μπαϊλτί, στέκει, δεν στέκει!

Αυτός και εκείνος! Αλλά, αν εκείνος από την Αμερική μπορεί και κουμαντάρει το άλλο μισό, σκεφτείτε τι θα έκανε εάν βρίσκονταν μέσα στην Τουρκία!

Το θέμα τώρα είναι τι θα το κάνει το μισό «ναι» ο Σουλτάνος! Ε, σαν δεν ξέρει, ας ρωτήσει τον δικό μας, τον Αλέξη! Ολόκληρο «όχι» αυτός  εξαφάνισε, στο μισό «ναι» θα δυσκολευτεί;

Αλήθεια, οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία ψήφισαν; Όχι; Και αμφισβητεί ο Ερντογάν τη νοθεία; Με τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους του «Όχι», που δεν «μέτρησαν» καθότι τις έχωσαν στις φυλακές του «Αυτοκράτορα»;

Ωραίο δημοψήφισμα έκανε! Με το μισό λαό στα κάγκελα και στα σίδερα, μέσα κι έξω από τις φυλακές! Και το περηφανεύεται κιόλας!

Καλά κάνεις, άρχοντα! Έτσι πρέπει να διοικείς τη σήμερον ημέρα. Με πυγμή. Να τους έχεις όλους σούζα! Όχι σαν τον Αλέξη! Αλλού πήγαν οι «26»  αλλού τραβούν οι «53» και για τα αλλού έβαλε πλώρη αυτός!

Αυτό Αλέξη δεν είναι Κόμμα! Στάνη είναι, όπου φιλοξενεί κοπάδια από άλλα μαντριά! Και κάθε κοπάδι ακολουθεί δικό του δρόμο διαφυγής σε κάθε «μπαμ» που ακούγεται…

Μ‘ άλλα λόγια, σκορποχώρι!

Και ‘μεις περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα! Και να ‘χεις και τον Διαμαντή να σου στέλνει φωτογραφίες από τη χιονισμένη, λέει, Απριλιάτικα, Γερμανία!

Στείλτε  λίγη ασπρίλα και κατά δω…  Το μάτι μας μαύρισε να δούμε λίγο ξέφωτο! Και μια στην Μέρκελ τρέχουμε ικέτες, και μια τον Ολαντ παρακαλάμε! Α ρε δοξασμένες μέρες, τότε που ο Αλέξης μας αποκαλούσε μέσα στο Παρίσι «Ολανδρέα» τον Γάλλο Πρόεδρο!

Που τώρα τέτοια μαγκιά…