Στο κενό χιλιάδες αλλοδαποί εργαζόμενοι ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες μετά την κατάργηση της βίζας 457 στην Αυστραλία

«Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την βίζα 457 και να θεσπίσει νέους κανονισμούς για την χορήγηση βίζας με δικαίωμα εργασίας, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αβεβαιότητα σε επιχειρήσεις και αλλοδαπούς εργαζομένους που βρίσκονται ήδη στην χώρα και ιδιαίτερα σε όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις για χορήγηση βίζας 457» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» η ομογενής δικηγόρος ειδική σε μεταναστευτικά θέματα Πένυ Δημοπούλου, από το δικηγορικό γραφείο Meticus που εδρεύει στη Μελβούρνη.

Όπως, μάλιστα, είπε αυτοί που έχουν καταθέσει αίτηση για βίζα 457 θα πρέπει τώρα να την αποσύρουν, να κάνουν σχετική αίτηση για επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσαν, και να καταθέσουν αίτηση για βίζα με δικαίωμα εργασίας σύμφωνα με το νέο καθεστώς που θα αρχίσει να ισχύει από την 1/7/2017.

Μάλιστα, η κ. Δημοπούλου ανέφερε ότι αν κάποιοι έχουν καταθέσει αίτηση για βίζα εργασίας και το επάγγελμα που αναφέρουν στην αίτησή τους την οποία πρέπει τώρα να αποσύρουν δεν συμπεριλαμβάνεται στον νέο κατάλογο επαγγελμάτων του υπουργείου Μετανάστευσης, και δεν είναι σε θέση να υποβάλλουν νέα αίτηση για προσωρινή βίζα εργασίας ή κάποιου άλλου τύπου βίζα, απειλούνται ακόμα και με απέλαση.

 

πηγή:Neoskosmos.com