Η ΓΓΑΕ στηρίζει την Ελληνική συμμετοχή στη EUROVISION 2017

Αθήνα.- Η Ελληνική συμμετοχή στη EUROVISION 2017 και οι μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης της Ελληνικής ομογένειας από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού για την στήριξη του τραγουδιού με το οποίο συμμετέχει η Ελλάδα στον στον 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017 στο Κίεβο της Ουκρανίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ΓΓΑΕ με την τραγουδίστρια Demy και την ομάδα υποστήριξης της Ελληνικής συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, στις 21 Απριλίου το μεσημέρι, συναντήθηκαν με την τραγουδίστρια Demy και την ομάδα υποστήριξης της Ελληνικής συμμετοχής, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος, ο Αν. Γενικός Δημήτρης Πλευράκης και η ομάδα της ΓΓΑΕ, η οποία ασχολείται με την κινητοποίηση της ομογένειας στις χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό και όπου διενεργείται η ψηφοφορία. Συζητήθηκε, παρουσία του αρχηγού της αποστολής και Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Τσολιά, ο τρόπος συντονισμού με σκοπό την στήριξη της Ελληνικής συμμετοχής στην ψηφοφορία.

Η τραγουδίστρια Demy και η ομάδα υποστήριξης της Ελληνικής συμμετοχής, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών

Η Ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στον Α’ Ημιτελικό, στην 18η θέση στις 9 Μαΐου. Στην 10η θέση του ίδιου ημιτελικού θα διαγωνιστεί και η Κύπρος.

Σημαντικό είναι να γίνει η ψηφοφορία από την ομογένεια μέσω των αριθμών τηλεφώνου που χρησιμοποιούνται σε κάθε χώρα όπου γίνεται η ψηφοφορία και να μην ψηφίσει η ομογένεια μέσω των αριθμών που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, διότι από την Ελλάδα είναι αδύνατη η στήριξη της Ελληνικής συμμετοχής. Είναι κατά συνέπεια σκόπιμο να παρακολουθήσει η ομογένεια τον διαγωνισμό μέσω των τοπικών τηλεοπτικών καναλιών (στη χώρα όπου οι ομογενείς διαβιούν) και να ψηφίσουν μέσω των αριθμών που προτείνονται από τα κανάλια αυτά.

Η σειρά των χωρών που διαγωνίζονται στον Α΄ Ημιτελικό έχει ως εξής:

1) Μαυροβούνιο, 2) Φινλανδία, 3) Γεωργία, 4) Πορτογαλία, 5) Βέλγιο, 6) Σουηδία, 7) Αλβανία, 8) Αζερμπαϊτζάν, 9) Αυστραλία, 10) Κύπρος, 11) Σλοβενία, 12) Αρμενία, 13) Μολδαβία, 14) Τσεχία, 15) Λετονία, 16) Ισλανδία, 18) Ελλάδα, 19) Πολωνία.

Στο δεύτερο ημιτελικό, στις 11 Μαΐου, θα διαγωνιστούν οι ΠΓΔΜ, Μάλτα, Ολλανδία, Σερβία, Δανία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ελβετία, Εσθονία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Άγιος Μαρίνος, Λιθουανία, Κροατία, Νορβηγία και Λευκορωσία. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου.