Τομ Χανκς: Το T-shirt του «Take me to Ελλάς» που έγινε viral

Αθήνα.- ∆υσοίωνες ήταν οι προβλέψεις για το φετινό greek summer του Τοµ Χανκς, καθώς λίγο έλειψε να µείνει µακριά από την αγαπηµένη του Αντίπαρο λόγω των επαγγελµατικών του υποχρεώσεων ως πρωτοκλασάτου κινηµατογραφικού αστέρα. Τελικά, όµως, φαίνεται ότι τα κατάφερε και ήδη δροµολογεί την επιστροφή του στο ελληνικό «καταφύγιό» του: προτού καλά-καλά ολοκληρώσει τα γυρίσµατα της νέας του ταινίας «Τhe Circle» (κοινωνική, µε συµπρωταγωνίστρια την Εµα Γουότσον, αυτές τις ηµέρες θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηµατογραφικές αίθουσες), ο Τοµ Χανκς προγραµµατίζει κιόλας τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα που εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει η δεύτερη πατρίδα του.

Στην Αντίπαρο, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία µαζί µε την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, επικρατεί οργασµός οικοδοµικών εργασιών καθώς γίνεται ριζική ανακαίνιση. Εχοντας µείνει για αρκετό διάστηµα ακατοίκητη και δεδοµένης της υγρασίας που πλήττει συνήθως τα σπίτια στα νησιά, η ανακαίνιση ήταν επιβεβληµένη.

O Τοµ Χανκς με το διάσημο, πλέον, μπλουζάκι του!

Ο Χολιγουντιανός σταρ, πάντως, δείχνει απολύτως αποφασισµένος όχι απλώς να κάνει ένα δίµηνο διάλειµµα από κάθε επαγγελµατική του υποχρέωση, αλλά και να τιµήσει δεόντως το καλοκαίρι αλά ελληνικά. Greek summer, λοιπόν, για τον δις βραβευµένο µε Οσκαρ ηθοποιό (το 1993 για το «Φιλαδέλφεια» και το «Φόρεστ Γκαµπ» το ’94) σηµαίνει να περπατά ξυπόλητος στην άµµο, να δροσίζεται τρώγοντας καρπούζι και να διοργανώνει χαλαρές βραδιές στο σπίτι του στην Αντίπαρο µε Ελληνες φίλους του, µεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Ψηνάκης.

Μάλιστα, ο Τοµ Χανκς πριν από λίγες ηµέρες ανέβασε στο Instagram µια selfie στην οποία εµφανίζεται να φορά µια µπλούζα µε ένα γαϊδουράκι βαµµένο στα χρώµατα της γαλανόλευκης. Πάνω και κάτω από την καρικατούρα του συµπαθούς τετράποδου είναι γραµµένη η φράση «Take me to Ελλάς». Το συγκεκριµένο ενσταντανέ τραβήχτηκε στον κήπο της βίλας του στο Λος Αντζελες και, όπως ήταν φυσικό, αναπαράχθηκε από πολλούς Ελληνοαµερικανούς, διαφηµίζοντας την Ελλάδα – και µάλιστα στην αρχή της φετινής τουριστικής σεζόν. Ετσι ο Τοµ Χανκς µε το πηγαίο χιούµορ και τη διαδικτυακή του επιρροή σε εκατοµµύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσµο έγινε άτυπος πρεσβευτής της Ελλάδας.

Ιδιωτικός παράδεισος στην Αντίπαρο

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς φτάνουν στην Ελλάδα ο Τοµ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον χωρίς ποτέ κανείς να τους παίρνει είδηση. Μάλλον ξεχνούν, όµως, ότι πρόκειται για δύο από τους πλέον καλοπληρωµένους αστέρες του Χόλιγουντ, γι’ αυτό και χρησιµοποιούν ένα ιδιωτικό Boeing 747. Με αυτό µετακινούνται τόσο οι ίδιοι, όσο και οι φίλοι τους. Σε αυτούς συµπεριλαµβάνεται, π.χ., ο Nτόναλντ Πέτρι, ο σκηνοθέτης του «Γάµος αλά ελληνικά», της ταινίας που συνέδεσε την επιτυχία της µε τη Νία Βαρντάλος.

Η οικία Χανκς στην Αντίπαρο φέρει το όνοµα «Ηanx House» και πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο ο οποίος βρίσκεται µεταξύ της Γλύφας και της Χώρας. Πρόκειται για µια, πυκνοφυτεµένη έκταση έξι στρεµµάτων που αγοράστηκε πριν από πολλά χρόνια και µέσα στην οποία υπάρχει µια πολυτελής έπαυλη 450 τετραγωνικών µέτρων. Περιλαµβάνει το βασικό κτίριο, που διαθέτει τέσσερις κρεβατοκάµαρες, και έναν ξενώνα που είναι ουσιαστικά ένα ακόµη ανεξάρτητο σπίτι.

Η βίλα είναι κτισµένη σχεδόν πάνω στη θάλασσα, σε νησιώτικη γραµµή που εξασφαλίζει απόλυτη προστασία από τα αδιάκριτα βλέµµατα. Ο Τοµ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον αγαπούν τα πάντα στην περιοχή – εκτός από τους παπαράτσι από τους οποίους προφυλάσσονται µε δρακόντεια µέτρα. Η βίλα προστατεύεται από ψηλό τοίχο, ενώ στην ακτή είναι συνήθως ακροβολισµένη στρατιά από ιδιωτικούς φύλακες που καταφθάνουν από την Αµερική, διότι το ζεύγος αγαπά µεν τα ελληνικά καλοκαίρια, αλλά επιθυµεί να τα περνά ήρεµα και µακριά από κάθε είδους δηµοσιότητα.

 

Πηγή:Protothema.gr