Έφοδος της εφορίας στις θυρίδες 5.500 μεγαλοοφειλετών

Αθήνα.- Τις θυρίδες 5.500 μεγαλοοφειλετών, αλλά και καταθέσεις και ακίνητα που έχουν στο εξωτερικό, βάζει στο στόχαστρο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο μέσα στο 2017 να εισπράξει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες είσπραξης εσόδων έχουν ζητήσει από τις τράπεζες στοιχεία ταυτότητας -τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις- των ενοικιαστών θυρίδων για να προχωρήσουν στη συνέχεια -όπου αυτό κριθεί απαραίτητο- σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός αυτών για χρέη στο Δημόσιο.

Οι ίδιες υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους λίστα με αναλυτικά στοιχεία για όλους τους οφειλέτες που χρωστούν -ο καθένας εξ αυτών- στην Εφορία ή στα Ταμεία φόρους και εισφορές πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και έχουν βάλει μπροστά σχέδιο κατασχέσεων, πλειστηριασμών και δεσμεύσεων λογαριασμών με στόχο να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Στην Ελλάδα 5.500 οφειλέτες χρωστούν συνολικά πάνω από 70 δισ., ενώ το 2016 από το κυνήγι των εν λόγω οφειλετών εισέρρευσαν στα ταμεία του κράτους 635 εκατ. ευρώ…

Newsroom ΔΟΛ