Δημοσίευμα για τις σχέσεις Σαββίδη-ΣΥΡΙΖΑ-Μόσχας και ΝΔ- Τι απαντά η ΝΔ

Αθήνα.- Ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και μεταξύ Σαββίδη – ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, άνοιξε πλέον για τα καλά. Όποιος διαβάσει την μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα ο ομογενής από τη Ρωσία επιχειρηματίας θα καταλάβει ότι ο κύβος ερρίφθη. Ο Σαββίδης είναι ο εκλεκτός της αριστεράς και όπως φανταζόμαστε πρόκειται για επιλογή και της Μόσχας που προωθεί τα συμφέροντά της στην Ελλάδα μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε άλλωστε όσοι γνωρίζουν καλά τα ρωσικά πράγματα «αν ο Πούτιν κουνήσει το δαχτυλάκι του ο Σαββίδης θα μαζευτεί την ίδια ώρα».

Η συνέντευξη είναι ποταμός. Με αφορμή την ΣΕΚΑΠ και την φωτογραφική αλλά και άκρως «κλέφτικη» (σαν τους κλέφτες την έφεραν δηλαδή) τροπολογία, ο Σαββίδης επιτίθεται κατά της ΝΔ, του Σαμαρά, υπουργών της τότε κυβέρνησης όπως ο Κοντός και ο Κεδίκογλου και κατά του Μητσοτάκη. Και μάλιστα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για τον αρχηγό της που καλώς ή κακώς είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός. Εκτός κι αν ο Σαββίδης ξέρει κάτι ή υπάρχει σχέδιο να μην γίνει η ΝΔ κυβέρνηση ποτέ και να έχουμε τον Τσίπρα για πολλά χρόνια.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν οι ύμνοι για τον Τσίπρα που ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρομοιάζει με τον Πούτιν και δίνει μάλιστα και συμβουλές στον ελληνικό λαό να σταθεί στο πλάι του.

Ταυτόχρονα, εμφανίζεται ο κ. Σαββίδης ως σωτήρας της Ελλάδας, προστάτης των συμφερόντων της, ότι αυτός πονάει την Ορθοδοξία, τη Βόρεια Ελλάδα ή τους Ρωσοπόντιους. Επίσης, δείχνει να θέλει να αναλάβει το ρόλο του… Δον Κιχώτη ή του Ρομπέν των Δασών που μοιράζει λεφτά στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους.

Ιδιαίτερης σημασίας έχουν οι εξής φράσεις του:

  • «Το να καταθέσω λοιπόν ένα εξώδικο ή μετά και δικαστική αίτηση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή αν θέλετε όπως κάποιοι προβλέπουν «μελλοντικού πρωθυπουργού της Ελλάδος» – του υποτιθέμενου πρωθυπουργού θα έλεγα, παρόλο που δεν θα γίνει ποτέ του – δεν σημαίνει ότι καταθέτω αγωγή κατά του κόμματος».
  • «Για εμένα όμως είναι εντελώς αδιάφορο το τι σκέφτεται ο Μητσοτάκης για εμένα. Μου είναι αδιάφορο. Εγώ δεν τον γνωρίζω και λένε ότι κάπου τυχαία κάναμε μεταξύ μας μια χειραψία. Δεν το θυμάμαι καν. Γνώριζα τον κ. Σημίτη. Δεν λέω ότι ήμασταν φίλοι. Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. Καραμανλή. Εάν ο κ. Καραμανλής έκανε όσα κάνει ο Μητσοτάκης γενικώς εγώ μάλλον δεν θα προχωρούσα στις ίδιες ενέργειες επειδή τον σέβομαι πάρα πολύ και τον αγαπώ. Να γνωρίζετε ότι έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα στην περίοδο Καραμανλή κι έχω βοηθήσει».
  • «Αν εγώ θα έκανα μια πολιτική ή προεκλογική συζήτηση θα ήθελα μονάχα να πω με μια λέξη: «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος. Της επόμενης ημέρας. Αυτός έχει τη μικρότερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Μικρότερη ευθύνη έχει αυτός. Εγώ θα έλεγα δεν έχει μάλιστα καμία ευθύνη. Ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναγνωρίσουν την πλήρη ευθύνη τους».
  • «Σήμερα ναι. 100% θα ψήφιζα τον κ. Τσίπρα. Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω. Κι αυτό διότι δεν είπε τίποτα παραπανίσιο στην ομιλία του κι επειδή κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας».

Επειδή είναι ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος ο κ. Σαββίδης, κι επειδή δεν είναι τόσο παρορμητικός όσο κάποιοι νομίζουμε, εκτιμούμε ότι το πολιτικό μανιφέστο του έχει συγκεκριμένη στόχευση. Όχι να γίνει ο ίδιος πολιτικός στην Ελλάδα (άλλωστε δεν μιλά γρι Ελληνικά) αλλά για να στηρίξει αυτή την ιδιότυπη συμμαχία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της αριστεράς, του ιδίου και των Καραμανλικών. Δεν είναι δυνατόν να βλέπει μόνο καλούς στην αριστερά ή στον Καραμανλή και όλοι οι υπόλοιποι να είναι απατεώνες.

Ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται να έχει πάρει το χρίσμα από τη Μόσχα για να γίνει ο εκλεκτός επιχειρηματίας για την κυβέρνηση της αριστεράς. Μαζί να πορευτούν και όπου πάει ο τόπος. Μαζί και ο ένας να βοηθήσει τον άλλον. Αγκαλιά θα πάνε σε πόλεμο κατά ΝΔ και Μητσοτάκη κι αυτό θα το δούμε σύντομα. Και η απόφαση αυτή ξεκαθαρίζει και ποιος θα είναι ο ρόλος του μιντιακού μαγαζιού που ετοιμάζει με την απόκτηση του Mega, του Πήγασου ή και του ΔΟΛ.

Ο κ. Τσίπρας αποκτά έναν δικό του μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος θα ελέγχει και Μέσα Ενημέρωσης. Τι άλλο καλύτερο προκειμένου να παραμείνει στον αφρό της πολιτικής;

Και κάτι τελευταίο. Όλο αυτό θα πρέπει να το δούμε και γεωπολιτικά. Ο Τσίπρας με τον Ιβάν και τους Ρώσους ενάντια στη ΝΔ που κοιτάζει ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά…

Πηγή: antinews.gr/action.read/politiki/proskuniste-ton-ellina-poutin/2.115692

*Φωτογραφία πρώτης σελίδας από την πρόσφατη συνέντηση στη Νέα Υόρκη του Ιβαν Σαββίδη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρου Γαλάτουλα.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, απάντησε σε έντονο ύφος η ΝΔ.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες», ανέφερε η ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η συνέντευξη του κ. Σαββίδη είναι αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο, με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Δεν είναι στοιχείο δημοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης οι σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες στη Βουλή. Δεν είναι δείγμα πλουραλισμού τα τηλεοπτικά κανάλια με στελέχη των ΑΝΕΛ, αυτών που ομολογούσαν ότι είναι “λαγοί” στον ακυρωμένο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες. Ας μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων».

Πηγή: iefimerida.gr

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr

«Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσω από το ότι δεν πρέπει κάποιοι να με κοιτάνε απλά ως Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει να με αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων κι ως έναν ξένο επενδυτή ο οποίος για άλφα ή βήτα λόγους πήρε την απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα. Αν λοιπόν θα μιλήσουμε αμιγώς από την πλευρά της επιχειρηματικής λογικής, αγοράζει κανένας όταν η αγορά είναι χαμηλά και πουλά όταν η αγορά είναι υψηλά. Αυτή είναι η επιχειρηματική λογική. Και πριν μιλήσουμε για πιο συγκεκριμένα πράγματα, θέλω να πω ότι δεν αποτελώ εγώ εξαίρεση από τον κανόνα και ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος. Ως επιχειρηματίας θεωρώ πως τώρα είναι πάρα πολύ καλή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η αγορά αυτή τη στιγμή σε όλες τις κατευθύνσεις είναι στον πάτο, όμως πιστεύω στη δυναμική της χώρας και γι’ αυτό ρισκάρω. Πεποίθησή μου είναι πως κερδίζει ο επιχειρηματίας εκείνος ο οποίος με σωστό τρόπο μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους, έτσι ώστε οι απώλειες να είναι χαμηλότερες από τα κέρδη», δήλωσε στη συνέντευξή του ο κ. Σαββίδης, απαντώντας σε ερώτηση για την κοινοβουλευτική κόντρα για την επένδυση του επιχειρηματία στη ΣΕΚΑΠ.

Επανερχόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο ίδιο ζήτημα, ο κ. Σαββίδης τονίζει ότι άκουσε τη συζήτηση στη Βουλή «με ιδιαίτερη προσοχή» γιατί όπως εξήγησε τον ενδιέφερε «όπως ήταν φυσικό πάρα πολύ». «Εμένα δεν με ενδιέφεραν τα όσα λεκτικά ειπώθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά με ενδιέφερε ποιος θα μπλοφάρει περισσότερο ή λιγότερο. Τέτοια είναι η πολιτική ζωή και δεν μπορείς να κρυφτείς από αυτό. Πολύ περισσότερο στη δημοκρατική Ελλάδα όπου ενδεχομένως έχουν μπερδευτεί οι έννοιες της δημοκρατίας και της αναρχίας. Άκουσα την ομιλία του πρωθυπουργού και μου φάνηκε ότι ήταν ένας πραγματικός λόγος. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πίστευε αυτά που έλεγε. Κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Στο συγκεκριμένο θέμα της ΣΕΚΑΠ ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής. Κάλεσε να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Αναγνώρισε λοιπόν ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που δυσκολεύει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Και υπάρχουν διαδικαστικά ζητήματα. Εγώ ζήτησα να γίνει διάλογος επί της ουσίας. Όχι επί των διαδικασιών.

«Στο θέμα της ΣΕΚΑΠ ο πρωθυπουργός ήταν πραγματιστής κι έπραξε με υψηλό συναίσθημα ηθικής και πρακτικής»

Για εμένα επρόκειτο λοιπόν για νίκη του Τσίπρα γιατί αυτός κάλεσε τη Βουλή να μιλήσουν επί της ουσίας για να συζητήσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Για το αν θα πρέπει να βοηθιούνται οι επενδύσεις ή αν θα πρέπει να εμποδίζονται. Και δεν έχει σημασία αν το συγκεκριμένο ζήτημα άγγιξε τον Σαββίδη. Σαν εμένα υπάρχουν χιλιάδες επενδυτές. Όμως κάποιους τους συμφέρει να βάζουν απέναντι -σε ένα μέτωπο- τον Σαββίδη. Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μια παράξενη κατάσταση. Σκέφτονται δηλαδή κάποιους τρόπους-αλγόριθμους, να πουλάνε χρέη και ζημιές και παράλληλα να πουλάνε ψέματα. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό είναι το πραγματικό κεφάλαιο της χώρας. Αυτό όμως είναι το κυρίαρχο ψέμα. Μιλώντας για τις επενδύσεις πρέπει να μιλάμε με τη γλώσσα της οικονομίας. Εγώ είμαι έτοιμος να μιλήσω έτσι. Με ρεαλισμό. Αν κάποια από τα κόμματα της χώρας θεωρούν τις ενέργειες του πρωθυπουργού εσφαλμένες, ας  καθίσουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι, σε μια ανοικτή εκπομπή και στο πιο υψηλό επίπεδο, να συζητήσουμε παρέα τον τομέα και το μέλλον των επενδύσεων. Τότε θα γίνει κατανοητό για ποιο λόγο υπάρχει ένας Σαββίδης ως επενδυτής στη βόρεια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Έχει άραγε ποτέ αναρωτηθεί το πολιτικό σύστημα γιατί στη χώρα μας δεν θέλει κανένας να έλθει και να τοποθετήσει τα λεφτά του; Να σας το πω εγώ. Στην Ελλάδα λείπουν όλα εκείνα τα εργαλεία που υπάρχουν σε κάθε πολιτισμένη χώρα του πλανήτη και λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας του επενδυτή. Εδώ, πολύ απλά, δεν υπάρχει προστασία των συμφερόντων των επενδυτών. Οποιοσδήποτε τοποθετεί 100 ευρώ επιθυμεί αρχικά να προστατεύσει τα λεφτά του και μετά να τα αυξήσει. Οι πραγματιστές επενδυτές θέλουν να επενδύσουν σήμερα και ήδη αύριο να έχουν κέρδος. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες επενδυτές που έχουν σαν αρχή πιο εξεζητημένες μεθόδους – και αυτό είναι πρωτότυπο. Θέλουν δηλαδή να επενδύσουν σήμερα και να κερδίσουν… χθες! Κέρδος πριν την επένδυση δηλαδή. Αυτή είναι μια πρωτότυπη λογική! Όταν λοιπόν ο κ. πρωθυπουργός πρότεινε τον διάλογο επί της ουσίας περίμενα από ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς έχει μια διαφορετική ιδεολογική στάση υπέρ των επενδύσεων δήθεν, τη Νέα Δημοκρατία, να μιλήσει με επιχειρήματα. Αυτός ο… κύριος όμως είπε πράγματα που ούτε καν αστεία δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω».

«Δεν είναι ούτε καν αστεία τα όσα είπε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης»

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όσα δήλωσε στη επίμαχη κόντρα για τη ΣΕΚΑΠ στη Βουλή. «Να σας εξηγήσω για ποιο λόγο δεν είναι ούτε καν αστεία τα όσα είπε. Υπάρχουν έννοιες νομοθετικής πρωτοβουλίας. Ο βουλευτής έχει άμεσο καθήκον να είναι στις πηγές της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Αυτός έχει τον πρώτο λόγο σαν παραγωγός νομοθεσίας. Όλα τα άλλα έχουν δευτερεύοντα χαρακτήρα. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι “κάποιος βουλευτής από την Κοζάνη (σ.σ.: ο κ. Σαββίδης αναφέρεται στον κ. Δημήτρη Δημητριάδη του ΣΥΡΙΖΑ) πήρε τη νομοθετική πρωτοβουλία”. Εδώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδεικνύει πλήρη έλλειψη σεβασμού στη Βουλή κι απουσία πραγματικής επιθυμίας να μιλήσει επί της ουσίας», είπε συγκεκριμένα ο γνωστός επιχειρηματίας.

Η αναφορά στον Σαμαρά

Ο κ. Σαββίδης συνέχισε να τοποθετείται για το ίδιο ζήτημα αναφερόμενος παράλληλα και στο πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Είπε συγκεκριμένα στη συνέντευξή: «Εάν εγώ ήμουν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα ρωτούσα τον κ. Μητσοτάκη “για ποιο λόγο το κόμμα σας όταν ήταν κυβέρνηση συνέχιζε και χρηματοδοτούσε τη ΣΕΚΑΠ κατά της οποίας υπήρχε δίωξη για λαθρεμπόριο;”. Μην ξεχνάτε πως η κυβέρνηση ήταν που διαμέσω κρατικής τράπεζας συνέχιζε να τη χρηματοδοτεί παρά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τι περίμενα λοιπόν εγώ την περασμένη εβδομάδα στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή; Κατ’ αρχήν ότι θα έλθει ο κ. Σαμαράς στη Βουλή. Κατά τη δική μου άποψη, έπρεπε να έλθει και να σηκωθεί να μιλήσει. Να πει στον κ. Τσίπρα “εγώ σε στηρίζω επειδή εσύ διορθώνεις εκείνα τα λάθη τα οποία έκανε το κόμμα μου”. Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να πει την αλήθεια. Στην απόκτηση της ΣΕΚΑΠ δεν υπήρχε καμία επιχειρηματική ιδέα. Καμία! Η πρώτη κουβέντα με τον πρωθυπουργό Σαμαρά για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ ολοκληρώθηκε με τη δική μου κατηγορηματική άρνηση να αγοράσω τη συγκεκριμένη εταιρεία. Απάντησα μάλιστα πως “ακόμα κι αν μου πληρώσετε λεφτά, δεν θέλω να την αγοράσω επειδή η ΣΕΚΑΠ δεν έχει προοπτική, δεν έχει ιδέα, δεν έχει τίποτα”. Θέλω να γνωρίζετε πως τη ΣΕΚΑΠ εγώ τη γνώριζα 20 χρόνια πριν. Ο πρόεδρός της τότε ήταν ο κ. Σεϊτανίδης, αν θυμάμαι καλά. Κανονικά θα έπρεπε να τον λένε ΣΑΪΤΑΝίδη (σ.σ.: Σαϊτάν στα τουρκικά σημαίνει διάβολος). Εγώ γνώριζα πως η εταιρεία αυτή είχε πολύ δύσκολη ιστορία. Και το δεύτερο είναι πως η ευρωπαϊκή αγορά προϊόντων τσιγάρου είναι ρυθμισμένη με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο και έχει πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Άρα με τη ΣΕΚΑΠ δεν μπορείς να βρεις εύκολα χώρο εκεί. Ως επιχειρηματίας, λοιπόν, εγώ έλεγα πως η εταιρεία δεν με ενδιαφέρει ακόμα κι αν με πλήρωναν να την πάρω. Όχι που τελικά έδωσα και χρήματα από πάνω. Είναι αλήθεια πως ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε -εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το ελληνικό Δημόσιο- να μου πουλήσει τον… πονοκέφαλό του. Γιατί η ΣΕΚΑΠ ήταν ο πονοκέφαλός του και εξελίχθηκε σε δικό μου.

«Ο Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε -εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το ελληνικό Δημόσιο- να μου πουλήσει τον… πονοκέφαλό του, τη ΣΕΚΑΠ»

«Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. Καραμανλή»

Ο κ. Σαββίδης μίλησε και για τη σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή: «Για εμένα όμως είναι εντελώς αδιάφορο το τι σκέφτεται ο Μητσοτάκης – για εμένα. Μου είναι αδιάφορο. Εγώ δεν τον γνωρίζω και λένε ότι κάπου τυχαία κάναμε μεταξύ μας μια χειραψία. Δεν το θυμάμαι καν. Γνώριζα τον κ. Σημίτη. Δεν λέω ότι ήμασταν φίλοι. Έχω υπέροχη και φιλική σχέση με τον κ. Καραμανλή. Εάν ο κ. Καραμανλής έκανε όσα κάνει ο Μητσοτάκης γενικώς, εγώ μάλλον δεν θα προχωρούσα στις ίδιες ενέργειες επειδή τον σέβομαι πάρα πολύ και τον αγαπώ. Να γνωρίζετε ότι έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα στην περίοδο Καραμανλή και έχω βοηθήσει. Με τα μέλη της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη, με την κυρία Μπακογιάννη ξεκίνησα μια νορμάλ επαφή όταν ήταν ακόμα δήμαρχος Αθηναίων. Επίσης παρακολουθούσα με πολύ προσοχή πολύ τη θητεία του πατέρα Μητσοτάκη στις αρχές του ’90. Δεν θα μπορούσα λοιπόν ποτέ να φανταστώ ότι ο γιος Μητσοτάκης θα μπορούσε ποτέ να κάνει τόσο σκληρά πράγματα».

«Γνώριζα τον κ. Σημίτη. Δεν λέω ότι ήμασταν φίλοι»

Κατά του Μητσοτάκη και όχι της ΝΔ

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν είναι ξεκάθαρα κατά του προσώπου Μητσοτάκη και όχι της ΝΔ, ο Ιβάν Σαββίδης απαντά: «Ακριβώς. Αυτό το πρόσωπο μίλησε προσβλητικά εναντίον μου. Εγώ θεωρώ πως αυτή η επίθεση έγινε χωρίς καμία βάση κι αυτό δεν βελτιώνει τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος επιτρέπει στον εαυτό του να λέει τέτοια πράγματα. Και εδώ εγώ βγάζω το καπέλο στον κ. Τσίπρα. Είδα στο βίντεο την απάντηση του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο. Έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται οι πρωθυπουργοί, προστατεύοντας τον οποιονδήποτε επενδυτή. Εμείς με τον κ. Τσίπρα δεν είμαστε φίλοι».

«Ο Τσίπρας μού θυμίζει τον Πούτιν»

Στο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Ιβάν Σαββίδης απαντά: «Σήμερα ναι. 100%. Όταν την Παρασκευή είδα την ομιλία του, αισθάνθηκα αυτό ακριβώς που είχα αισθανθεί το 2000 όταν άκουσα τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εγώ θέλω έναν τέτοιο πρόεδρο. Όταν άκουγα τον κ. Τσίπρα, ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω. Κι αυτό διότι δεν είπε τίποτα παραπανίσιο στην ομιλία του κι επειδή κάλεσε σε διάλογο επί της ουσίας. Όταν εγώ το άκουσα αυτό περίμενα μια σκληρή αντιπαράθεση κι ότι βουλευτές της ΝΔ θα επιτεθούν στον κ. Τσίπρα επί της ουσίας όμως. Γιατί το ότι δηλαδή δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η τροπολογία. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης συνέχιζε και ζητούσε χρόνο. Ζητούσε μελέτη του Γενικού Λογιστηρίου. Έξι μήνες δεν ήταν αρκετοί να μελετηθεί το θέμα; Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν ήταν πολιτική δημαγωγία. Ας επιστρέφω όμως στο θέμα της εξώδικης διαμαρτυρίας μου. Όταν άκουσα δημοσίως να με προσβάλλει αισθάνθηκα ότι με θίγει. Τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια είναι παιχνίδια και δεν με αφορούν. Ξέρετε πολύς κόσμος με πλησίαζε και μου ζητούσε να μη δώσω συνέχεια. Να μη δώσω σημασία. Και βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία ανήκαν σε αυτή την ομάδα. Και απλοί άνθρωποι που σέβομαι και μεγάλοι επιχειρηματίες. Τότε σκέφτηκα να μη δώσω συνέχεια και πως ίσως να μην έχει νόημα κάτι τέτοιο. Βλέπετε δεν είναι πάντοτε εύκολο να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου παρ’ όλο που ένας πρόεδρος πολιτικού κόμματος είναι υποχρεωμένος να τα ελέγχει. Πολύ περισσότερο ενός κόμματος όπως η ΝΔ που όπως υποστήριξε πρόσφατα και ο κ. Τσίπρας η ΝΔ οδηγείται στο να γίνει μικρό κόμμα».

«Οι βουλευτές από τη ΝΔ που ήρθαν στην Τούμπα ήταν πολλοί περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ήλθαν να δουν ποδόσφαιρο και να ξεκουραστούν από τα προβλήματα»

Αναφερόμενος στην απουσία ορισμένων βουλευτών από τη συζήτηση για τη ΣΕΚΑΠ στη Βουλή, ο κ. Σαββίδης δήλωσε: «Επίσης ο κ. Μητσοτάκης κάνει ένα δεύτερο μεγάλο και βάναυσο λάθος, νομίζοντας πως εγώ μπορώ συστηματικά να συγχωρώ τα λάθη του. Τι έγκλημα έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος επειδή ήλθε να δει έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην Τούμπα κι εγώ απλά τον προσκάλεσα να ανέβει στη σουίτα μου; Αυτή τη βραδιά, οι βουλευτές από τη ΝΔ ήταν πολλοί περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο κι αυτό είναι φυσιολογικό. Ήλθαν να δουν ποδόσφαιρο και να ξεκουραστούν από τα προβλήματα».

«Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια»

Στην ερώτηση αν το MEGA Channel είναι ο στόχος του και αν θα το αγοράσει, ο επιχειρηματίας τονίζει: «Έτσι κι αλλιώς θα πάρω ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι κι αλλιώς! Πολύ σύντομα. Όταν λέω σύντομα, ενδέχεται να τελειώσω μέχρι και τον Μάιο. Όσον αφορά τον Πήγασο και τον ΔΟΛ, δεν κρύβω πως έχω ενδιαφέρον και για τα δύο. Έχοντας όμως μια θλιβερή εμπειρία με τη ΣΕΚΑΠ, περιμένω την ανάλυση κάθε σελίδας εκ μέρους των ειδικών και του due diligence. Κάποιοι μιλάνε για 100 εκατ. ευρώ, άλλοι για 500 εκατ. ευρώ άλλοι για 50 εκατ. ευρώ κούρεμα. Το κούρεμα όμως έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο σαν… νόρμα».