Έκτακτο EuroWorking Group για την Ελλάδα στις 4 Μαΐου

Έκτακτο EuroWorking Group θα πραγματοποιηθεί για την Ελλάδατην Πέμπτη 4 Μαΐου, όπως δήλωσε πηγή στο Bloomberg. Αυτή η συνεδρίαση θα γίνει πέραν της προγραμματισμένης για τις 15 Μαΐου.

Συζητήσεις με “φόντο” το ελληνικό χρέος θα γίνουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή και στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Μπάρι της Ιταλίας, στις 11 και 13 Μαΐου.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, σε κοινή δήλωσή τους μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, οι δανειστές προανήγγειλαν την έναρξη των συζητήσεων για το ελληνικό χρέος.

Ο κ.  Τόμσεν

ο Τόμσεν, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  επισήμανε ότι θα χρειαστεί να δοθούν εγγυήσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ότι υπάρχει κοινή αντίληψη του Ταμείου και των ευρωπαϊκών θεσμών για το είδος των μέτρων που χρειάζονται για την ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους.

Πάντως τόνισε ότι το πακέτο μέτρων θα δημιουργήσει δημοσιονομικά περιθώρια για την εφαρμογή πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη.