Βραβείο από τον Πρωθυπουργό της Βικτώρια σε ομογενείς μαθητές για την ελληνική Γλώσσα

Βικτώρια.- To πρώτο βραβείο για την εξαιρετική επίδοσή της στο μάθημα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις του VCE (Premier’s VCE Award) απονεμήθηκε στη μαθήτρια των Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Θεοφανώ Τσεντικοπούλου.

Όπως έγραψε ο «Νέος Κόσμος» , το ίδιο βραβείο απονεμήθηκε και στην Ελένη Κωσταντάρου από το Κολλέγιο «Νέστορας».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον υπουργό Παιδείας της Βικτώριας κ. Τζέιμς Μερλίνο, την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, σε ειδική εκδήλωση στο Palladium Crown, στο Southbank.

Τη χαρά και συγκίνησή τους για τη βράβευσή της, εξέφρασαν τόσο η Θεοφανώ όσο και οι γονείς της.

«Η βράβευσή μου από τον πρωθυπουργό της Βικτώριας για τη βαθμολογία μου στα Ελληνικά στις εξετάσεις του VCE, ήταν μοναδική τιμή για μένα» δήλωσε η Θεοφανώ συγκινημένη. «Συναντώντας και μαθητές που διακρίθηκαν σε περισσότερα από ένα μαθήματα, θα συνεχίσω και θα εντείνω τις προσπάθειές μου φέτος, ώστε να έχω ένα καλό αποτέλεσμα και στα υπόλοιπα μαθήματα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που διακρίθηκαν».

H Ελένη Κωσταντάρου με τους γονείς της

Οι γονείς της, Νίκος και Ξένια Τσεντικοπούλου, δήλωσαν χαρούμενοι για τις επιδόσεις της Θεοφανώς, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες τους στο προσωπικό και τη διεύθυνση των σχολείων της Κοινότητας: «Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση κάθε γονέα να βλέπει το παιδί του να βραβεύεται για τις επιδόσεις του από την επίσημη πολιτεία. Η τελετή βράβευσης των μαθητών που αρίστευσαν στις εξετάσεις του VCE από τον πρωθυπουργό της Βικτώριας, επισφραγίζει τις προσπάθειες και τον αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων που τους στηρίζουν και τους καθοδηγούν στον δρόμο του «αιέν αριστεύειν».

Είναι αξιέπαινοι οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας για την υψηλού επιπέδου «παιδεία» που προσφέρουν στους υποψηφίους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στη ζωή τους.

»Ευχαριστούμε πολύ την Ελληνική Κοινότητα και ιδιαίτερα τον διευθυντή των ελληνικών σχολείων κ. Μάνο Τζιμπραγό, που διοργανώνει, με ιδιαίτερο μεράκι και καλλιτεχνική ευαισθησία, κάθε χρόνο αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό, που στοχεύει όχι μόνο να καλλιεργήσει τον νεοελληνικό λόγο των μαθητών, αλλά και τη φαντασία, το ομαδικό πνεύμα και τα πολύπλευρα ταλέντα τους.

»Επίσης, δεν βρίσκουμε λόγια να ευχαριστήσουμε και την συντονίστρια του σχολείου κ. Μαρία Μπακαλίδου, την καθηγήτρια κ. Ειρήνη Κοντουδάκη και όλους τους καθηγητές για την αμέριστη συμπαράσταση και τη διαρκή ενθάρρυνσή τους. Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους, να συνεχίσουν να δίνουν κίνητρα στους μαθητές, ώστε να στοχεύουν ψηλά, αλλά και να εκφράζονται δημιουργικά, να εξωτερικεύουν σκέψεις και να μοιράζονται συναισθήματα».

ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Οι εξαιρετικές επιδόσεις της Θεοφανώς δεν σταματούν μόνο στα Ελληνικά, καθώς πρόσφατα κέρδισε βραβείο πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους στην Ελλάδα, για το τραγούδι «Αναμνήσεις παλιές» που συνέθεσε για τη μαθητική ταινία με θέμα «Από το πρωί ως το βράδυ», που συμμετείχε στο Ελληνικό Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μελβούρνης.

«Το τραγούδι «Αναμνήσεις παλιές» το συνέθεσα όταν πρωτοήρθα για μόνιμη εγκατάσταση στην Αυστραλία» λέει. «Ακούγοντας την καθηγήτριά μας Ειρήνη Κοντουδάκη, να μας ενημερώνει για τον διαγωνισμό του Φεστιβάλ Μαθητικής Ταινίας, σκεφτήκαμε με τους συμμαθητές μου και επιλέξαμε ένα θέμα που αντανακλά τις πρόσφατες κοινές εμπειρίες της μετακίνησής μας στην νέα μας πατρίδα. Έτσι, πρότεινα στους συμμαθητές μου το τραγούδι μου και χάρηκα που έγινε αποδεκτό από όλους. Στη συνέχεια, δουλέψαμε ομαδικά για το σενάριο και για τα γυρίσματα χρειάστηκε να ταξιδέψουμε μέχρι το αεροδρόμιο! Περιττό να πω ότι η χαρά όλων μας για την πρώτη θέση της ταινίας μας στον διαγωνισμό της Ελληνικής Κοινότητας ήταν απερίγραπτη. Κατά δεύτερο λόγο, η επικείμενη βράβευση του τραγουδιού στην Ελλάδα, στην κατηγορία της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης, μας συγκίνησε για άλλη μια φορά. Για μια ακόμα φορά, ευχαριστούμε πολύ όλους τους καθηγητές μας από τα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας και τους διευθυντές που μας ενθάρρυναν να πάρουμε μέρος».

Την ικανοποίησή του για τη βράβευση της Θεοφανώς εξέφρασε και ο διευθυντής των Σχολείων της Κοινότητας κ. Τζιμπραγός: «Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος και υπερήφανος για την μαθήτριά μας Θεoφανώ Τσεντικοπούλου, η οποία βραβεύτηκε για την εξαιρετική της επίδοση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις VCE 2016» δήλωσε ο διευθυντής των σχολείων της Κοινότητας κ. Μάνος Τζιμπραγός.

«Η διάκριση της μαθήτριας ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσής της στον στόχο της. Αποτελεί επίσης απόδειξη του εξαιρετικού έργου που συντελείται στα σχολεία μας. Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή σταδιοδρομία!»

πηγή:neoskosmos.com