Ελεύθερος ο Ακης Τσοχατζόπουλος: Είναι σημαντική μέρα για μένα, έληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου

Αθήνα.- Καταβεβλημένος μετά και τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του και εμφανώς αδυνατισμένος,  βγήκε σήμερα από τη φυλακή ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

«Είναι σημαντική μέρα για μένα, έληξε ο εγκλεισμός και ο βασανισμός μου» δήλωσε βγαίνοντας από τον Κορυδαλλό και καθώς έμπαινε στο αμάξι που τον οδήγησε στο σπίτι της συζύγου του στο Χαλάνδρι.

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε σήμερα» είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν και πρόσθεσε πως «είναι σημαντική μέρα για μένα, γιατί έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός και ο εγκλεισμός μου στις φυλακές με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου Γιώργου και Κώστα Σημίτη. Αυτά όλα απασχολούν το δικαστήριο μου. Το οποίο σε 2 εβδομάδες θα αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση 5ετους διάρκειας. Έχουν γραφεί πολλά. Έρχεται η ώρα να ειπωθούν όλα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε σήμερα την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού, έναν μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του.

Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση των «δώρων» που φέρονται να έλαβαν ο πρώην υπουργός και συνεργάτες του από τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αορτής.

 

Μετά τη νοσηλεία του, ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέστρεψε, στις 21 Απριλίου, στη φυλακή, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης, κάτι που επιτεύχθηκε λίγες ημέρες μετά.

Ωστόσο, και πάλι η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού καθυστέρησε, καθώς προέκυψαν ουσιαστικά, προηγούμενη καταδίκη με χρηματική ποινή που έπρεπε να καταβληθεί, αλλά και τυπικά ζητήματα, που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την έκδοση του αποφυλακιστηρίου.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα, όταν μια δημοσιογράφος τον ρώτησε ποιος ή ποιοι κατέβαλε/κατέβαλαν την εγγύηση για να βγει από την φυλακή.

«Τι λέτε τώρα; είστε με τα καλά σας; Δεν μπορείτε τώρα να ρωτάτε τέτοια πράγματα, έχω δικηγόρους» απάντησε φανερά οργισμένος ο κύριος Τσοχατζόπουλος, εξηγώντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Η υγεία μου δεν είναι και η καλύτερη. Έκανε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, έκανε μπαι πας, δεν είναι ώρα για αυτά», εξήγησε ο πρώην υπουργός, εκφράζοντας την έντονη επιθυμία να δείτε ξανά το παιδί του.

«Τον γιο μου, θέλω να δω τον γιο μου», φώναζε με λαχτάρα ο κύριος Τσοχατζόπουλος.

Φωτογραφίες:  INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, SOOC/Nikos Libertas