Παραδόθηκε ο 45χρονος, ο οποίος είχε εισβάλει ένοπλος στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3Q40

Παραδόθηκε ο 45χρονος, ο οποίος είχε εισβάλει ένοπλος στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή του παλιού ψυχιατρείου στα Χανιά.

Ο άνδρας βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, επειδή όπως ισχυρίστηκε, ο Δήμος θέλει να του κατεδαφίσει το περίπτερο που διατηρεί στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Ο άντρας δήλωνε ότι βρίσκεται σε απόγνωση, αφού το μοναδικό του εισόδημα για να ζήσει την σύζυγο και τα 5 παιδιά του προέρχονται από ένα περίπτερο στον Ενετικό Λιμάνι Χανιών, το οποίο θα το γκρεμίσει ο Δήμος Χανίων.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι όταν πλησίασαν το κτίριο ο δράστης πυροβόλησε με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν στα πυρά.

Να σημειωθεί πως ο 45χρονος φέρεται να έχει τραυματισθεί ελαφρά.

12:40

Αυτή την ώρα στο σημείο έχει φθάσει και ειδικός ψυχολόγος, διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ προκειμένου να πείσει το δράστη να παραδοθεί, καθώς και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Ο άνδρας που βρίσκεται μέσα στο κτίριο έχει ζητήσει να συνομιλήσει και με τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ο οποίος έφτασε στο σημείο σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση.

Ανέλαβε, μάλιστα, γραπτή δέσμευση ότι, τουλάχιστον για την καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα εφαρμοστεί η απόφαση κατεδάφισης του περιπτέρου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική διεύθυνση Χανίων, καθώς ένας οπλισμένος άνδρας έχει καταλάβει αυτή την ώρα τα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, στην Σούδα.

O άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, είναι ηλικίας 45 ετών, πατέρας πέντε παιδιών και συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, ενώ το αίτημά του είναι να δει τον Εισαγγελέα και να μιλήσει στον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, καθώς φαίνεται ότι θέλει να ανανεώσει την άδεια του περιπτέρου του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο 45χρονος έχει ρίξει πυρά κατά των Αστυνομικών που έχουν αποκλείσει το σημείο.