Ελληνόπουλο δέχθηκε σφαίρα μέσα στο σπίτι του στο Σίδνεϊ!

Σίδνεϊ.- Ο 5χρονος Ράιαν Κυπραίος έπαιζε ανέμελα με την αδελφή του στο μπροστινό δωμάτιο του σπιτιού τους στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, τη Δευτέρα το βράδυ, όταν ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει αντιδρώντας σε σφαίρα που δέχτηκε στο γοφό.

Ο άτυχος μικρός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Liverpool αρχικά, από τους γονείς του, προτού μεταφερθεί εκ νέου στο νοσοκομείο Westmead, όπου και υποβλήθηκε σε εγχείριση για αφαίρεση του βλήματος.

Άγνωστη παρέμενε έως και την Πέμπτη η προέλευση του πυροβολισμού, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν την μικρή τρύπα στον μπροστινό τοίχο της κατοικίας που δημιούργησε η εισερχόμενη σφαίρα, με την ελπίδα να βρουν κάποιο χρήσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό του δράστη.

Οι Αρχές έχουν, επίσης, κατασχέσει τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας για τη διενέργεια εγκληματολογικής εξέτασης και ανέκριναν τους γονείς .

«Τα στοιχεία μέχρι στιγμής υποδεικνύουν ότι έχει μάλλον υπάρξει πυροβολισμός από έξω στο εσωτερικό της οικίας».

«Μιλάμε στους γονείς, προκειμένου να εξακριβώσουμε τι συνέβη το βράδυ, εάν υπάρχει κάποιο κίνητρο για το περιστατικό» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Liverpool, Peter Gillam, την επομένη του συμβάντος, προσθέτοντας ότι έχουν επιστρατευθεί τα περισσότερα δυνατά μέσα για τη διαλεύκανση του περιστατικού.

Στην οικία του προαστίου Lurnea κλήθηκαν ακόμη ειδικοί της μονάδας παιδικής κακοποίησης της πολιτειακής υπηρεσίας για την πάταξη του εγκλήματος, οι οποίοι μίλησαν με τον μικρό Ράιαν και την αδελφή του, ενώ η ομάδα ειδικών πραγματοποιεί βαλλιστική έρευνα για να εξακριβώσει το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε και τις συνθήκες του πυροβολισμού.

Από την πλευρά του, η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian, χαρακτήρισε «τραγικό» το περιστατικό. «Είμαι τόσο ανακουφισμένη που τα τραύματα δεν ήταν χειρότερα από ό,τι έδειχναν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

*Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι σχετικά με το συμβάν καλείται να επικοινωνήσει με τη γραμμή Crime Stoppers στο 1800 333 000.