Μητσοτάκης στην ΚΟ: Έφεραν τέταρτο μνημόνιο για να μείνουν στην εξουσία

Αθήνα.- Με ιδιαίτερη αναφορά στη νίκη Μακρόν και το γεγονός ότι δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

«Δόθηκε μια ευκαιρία, δεν πρέπει να χαθεί, αλλά πρέπει να δούμε κατάματα τις αδυναμίες της Ευρώπης» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι σε κάποια ζητήματα (όπως η ασφάλεια και το προσφυγικό) χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, αλλά σε άλλα (όπως η γραφειοκρατία) χρειάζεται λιγότερη Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα, υποστήριξε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έρχονται, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έφερε 4ο μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα ιδίως για τους ασθενέστερους.

«Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς που κάνει τα πάντα για να γίνουν περισσότεροι» είπε.

Έφεραν τέταρτο μνημόνιο για να παραμείνουν στην εξουσία, για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς, συνέχισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μάλιστα ότι  κυνισμός και ο αμοραλισμός τους είναι τέτοιος που ενοχλεί ακόμα και ιστορικά στελέχη της Αριστεράς.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της «και για αυτό δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό».

O κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απάτη τα αντίμετρα, λέγοντας ότι για να εφαρμοστούν χρειάζεται πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 5%, πράγμα που καμία χώρα δεν μπορεί να πετύχει.

«Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στον υπουργό ΠΕΚΑ, Πάνο Σκουρλέτη, και στις καταγγελίες του για στημένους διαγωνισμούς στη ΔΕΗ, στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν υποχωρήσει το αφορολόγητο ή και την «κατά τα άλλα συμπαθή» -όπως είπε- υπουργό Πολιτισμού σε σχέση με την πρόσφατη υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι επίκαιρο, όπως και το αίτημα για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε αποφασισμένος να εντείνει την προσπάθειά του να επικοινωνήσει στον ελληνικό λαό τις απάτες και τα ψέματα της κυβέρνησης.

«Έχουμε μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου και η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ