Στο κόκκινο οι τόνοι της αντιπαράθεσης με ομιλία Μητσοτάκη στην Κ.Ο.

Αθήνα.- Ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας θα βρεθεί σήμερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κύριος Μητσοτάκης αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της ομιλίας του, στρέφοντας κυρίως τα βέλη του κατά του νέου μνημονίου και της διαπλοκής.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αναλάβει προσωπικά την καμπάνια για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα νέα μέτρα, αναμένεται να επαναλάβει τη θέση του κόμματος ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, τα οποία θεωρεί μέσο εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Παράλληλα χτες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Σκάι) υποστήριξε ότι “ο κ. Τσίπρας και να ήθελε να κάνει μεταστροφή προς το μετριοπαθές κέντρο δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει” γιατί “ούτε μπορεί ο ίδιος, ούτε έχει αυτές τις απόψεις. Και σίγουρα αυτή η πολιτική δεν μπορεί να υπηρετηθεί από το κόμμα του” χαρακτηρίζοντας “δικό μας γήπεδο” την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να απαντήσει ουσιαστικά σε όσους σχολιάζουν αρνητικά το αίτημά του για εκλογές μετά και την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα και θα αποδώσει προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για «ασφυκτικά μέτρα λιτότητας» και δέσμευση σε τέταρτο μνημόνιο, παρουσιάζοντας την δική του εναλλακτική πρόταση.