Εκτροχιάστηκε τραίνο έξω από την Θεσσαλονίκη! -Τρεις νεκροί, 12 τραυματίες-Μαρτυρία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:44 /14 Μαϊου 2017

Τρεις οι νεκροί του μοιαραίου εκτροχιασμού τραίνου που εκτελούσε το δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στο Άδενδρο

Ο τραγικός απολογισμός ανέβηκε την Κυριακή, καθώς έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο ένας από τους τραυματίες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον δεύτερο μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και κατέληξε.

Δυο ακόμη τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ άλλοι τέσσερις φέρουν ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα της τραγωδίας ήταν 44, 50 και 55 ετών, ενώ οι τραυματίες είναι από 23 έως 75 ετών και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ πως τη ζωή τους έχασαν ένας επιβάτης, ένας μηχανοδηγός και ένας ελεγκτής.

– Είχε ξεκινήσει από την Αθήνα στις 16:18
– Έχει παρασύρει κολώνες ηλεκτροδότησης, ενώ έπεσε πάνω σε οίκημα
– Δύο νεκροί, (σύμφωνα  με άλλες πληροφορίες οι νεκροί είναι τέσσερις) δώδεκα τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση
– Περισσότεροι από 50 οι επιβάτες, απεγκλωβίστηκαν οι περισσότεροι

ΜΑΡΤΥΡΙΑ/skai.gr

«Έγινε μια έκρηξη και στη συνέχεια το τρένο καρφώθηκε αμέσως μέσα στο σπίτι. Εγώ μετά βγήκα έξω και σαν τρελός φώναζα, τσίριζα, έκλαιγα. Πόνεσα πάρα πολύ» ήταν τα πρώτα λόγια ενός αυτόπτη μάρτυρα και κατοίκου της περιοχής του Αδένδρου που «είδε τον χάρο με τον μάτια του», όπως χαρακτηριστικά είπα, συγκινημένος.

Δύο νεκροί και δώδεκα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Intercity.

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 21.45 το Σάββατο, λίγο έξω από το σταθμό Αδενδρο, για άγνωστους μεχρι στιγμής λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κώστας Καρακατσιανόπουλος δήλωσε τα ξημερώματα της Κυριακής πως οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι δύο.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος, και ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

Υπάρχουν κι άλλοι επιβάτες, ελαφρά τραματισμένοι, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, επιβατική αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αδένδρου.ν.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ, στα 200 μέτρα από το ‘Αδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη.

Σε δέκα, ανέρχονται οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία  “Αγιος Δημήτριος” και “Γ. Γεννηματάς”.

Στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

Τι λέει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

“Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Δύο νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.”