Απεβίωσε ελληνοαμερικανός δικαστής

Σάρλοτ-Β. Καρολίνα.- Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο Ελληνοαμερικανός δικαστής Θεοφάνης Νίξον, γιος  του Ξενοφώντος και της Αννας Νίξον.

Ο αείμνηστος δικαστής Θεοφάνης Νίξον από το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Ο Θεοφάνης Νίξον γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 1952. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δημόσιος συνήγορος και στη συνέχεια εργάσθηκε επί τριάντα χρόνια ως συνήγορος Ποινικού Δικαίου, ενώ αναδείχθηκε ένας εκ των πλέον επιτυχημένων δικηγόρων στο Σάρλοτ.

Ενα από τα πλέον κορυφαία επιτεύγματα της καριέρας του ήταν η δημιουργία του Δικαστηρίου Αντιμετώπισης Ναρκωτικών, το οποίο θεσπίστηκε σ’ ολόκληρη την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας κατά τη χρονική περίοδο που ήταν Περιφερειακός Δικαστής.

Πρωτοστατούσε σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες για κοινωνική δικαιοσύνη και έδινε φωνή στους ανθρώπους εκείνους που δεν είχαν φωνή και τρόπο να εκφράσουν τα παράπονα και τις ανησυχίες τους για συντελούμενα ζητήματα αδικίας.

Εχαιρε της αγάπης και εκτίμησης της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας του Σάρλοτ και γενικότητα της ευρύτερης περιοχής.

Προηγήθηκε ο θάνατος της αγαπημένης του συζύγου Λόρεν Νομπλ, των γονιών του και του γαμπρού του Νίκου Γκίκα. Καταλείπει τους δύο του γιους Εβαν και Αλεξ, την αδελφή του Μαρίκα Γκίκα και τον αδελφό του Νίκο Νίξον.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία του είχε προγραμματιστεί να τελεστεί στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

πηγή:ekirikas.com