ΓΝΩΜΗ: Ψηφίστε, ψεκάστε, τελειώσατε!

ΓΝΩΜΗ του Χρήστου Μαλασπίνα

Αν υπάρχει κάτι άξιο λόγου να σχολιάσεις από τη χθεσινή πρώτη μέρα της συζήτησης του νέου (4oυ στη γενική κατάταξη, 2ου στη σειρά Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ) είναι η γενική παραδοχή, όπως αυτή εκφράστηκε από το βήμα της Βουλής, από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Νϊκο Φίλη, αλλά και όπως επίσης δημόσια παραδέχθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του Χατζηνικολάου στον Αντ-1) ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ  Μάκη Βορίδη. Ότι, δηλαδή, τα νέα μέτρα αποτελούν νέο Μνημόνιο και ότι αυτό “δεν έχει τέλος” .

Κατά τα λοιπά, όσα ανέφεραν χθες υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, από το βήμα της Βουλής και σε κανάλια, σε ένα πράγμα συγκλίνουν: Ότι περιμένουν το “φύλο συκής” των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, (προσφορά των εταίρων μας ήδη από το 2012!) για να υποστηρίξουν ότι δήθεν “άξιζε αυτή η θυσία”…

Κατά τα λοιπά, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ-ΑΝΕΛ ψηφίζουν τα νέα επαχθή για τον λαό, μέτρα,  με “βαριά καρδιά”, διαδηλώνουν πως δεν συνταυτίζονται αυτά με τα αριστερά τους πιστεύω, αλλά που ώρα τώρα για επαναστάσεις και ηρωϊσμούς… Να ΄τανε τουλάχιστον κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, να την “ξέσχιζαν”… Να έβγαιναν -όπως παλιά- στους δρόμους οι στρατιές των νεαρών ετοιμοπόλεμων Συριζαίων, και του Οιδιπόδειου πολιτικού συμπλέγματος ΚΚΕ-ΑΝΕΛ να “έκαιγαν την Αθήνα”!

Την Αθήνα που ακόμη χάσκουν αθεράπευτες στο κορμί της οι πληγές των καμένων κτιρίων του Φεβρουαρίου του 2012, στην Σταδίου, την Πανεπιστημίου και τη Λεωφόρο Αμαλίας για “μέτρα”  που ωχριούσαν μπροστά σε τούτα! Από τα αποκαΐδια και τις στάχτες εκείνες, μας προέκυψε, άλλωστε και η Προεδρία Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο τότε μεν εγκαλούσαν οι Συριζαίοι ως το «νεκροθάφτη της Δημοκρατίας» και την ημέρα της ψηφίσεώς του από τους Συριζα-ΑΝΕΛ στην Βουλή,  τον αποθέωναν ως «σωτήρα της Δημοκρατίας» εκείνο το βράδυ! (Ομιλία Αλέξη Τσίπρα).

Από ένα κόμμα με τόσες γονιδιακές μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις, όλα μπορείς να τα περιμένεις. Ακόμη και δύο μνημόνια στη θέση του ενός που θα «έσκιζαν»!  Όλα. Και να πανηγυρίζουν από πάνω!  Να ετοιμάζονται να φορέσουν -οι επαναστάτες καταληψίες- και …γραβάτα! «Πικρή ψυχή, π΄όσο βυθάς, τόσο η ντροπή στομώνει» (Κ. Βάρναλης).

Έτσι μπορεί, περασμένα μεσάνυχτα (!) ο κ. Φίλης με άνεση να δηλώνει πως «Μην έχουμε αυταπάτες τα μέτρα αυτά σημαίνουν παράταση παραμονής στα Μνημόνια». Να ξεκινάει την ομιλία του λέγοντας “προβληματίζομαι” και να καταλήγει δηλώνοντας ότι στηρίζει

Έτσι μπορεί και ο κ. Σπίρτζης (πρώην ΠΑΣΟΚ που βρήκε θώκο στο ΣΥΡΙΖΑ και χώθηκε κι αυτός, όπως το περίπου “μισό” από το “όλον” ΠΑΣΟΚ) να παραδέχεται από τηλεοράσεως πως «για να εφαρμοστούν όλα τα αντίμετρα πρέπει να πιάσουμε το στόχο όχι του 3,5% αλλά του 5,5%»!!! Όχι, μην ανησυχείτε. Κι αυτός θα τα ψηφίσει «και με τα δύο χέρια» για να …σώσει το λαό από τους βάρβαρους δανειστές! Να σώσει τη καρέκλα του ήθελε να πει, αλλά μην περιμένετε και τόσο έξαρση ειλικρίνειας!

«Με την ψήφιση αυτών των μέτρων  φτάνουμε στα όρια έναντι των πεποιθήσεων της Αριστεράς και των αντοχών της κοινωνίας». Δεν ξέραμε ότι μέσα στα «ανεκτά» όρια της αριστερής ιδεολογίας και των αριστερών ψηφοφόρων της  είναι το και το σούρτα-φέρτα με τους «τοκογλύφους» και τους «αιμορουφήχτρες»! Ότι η “ανάγκη” δικαιολογεί δήθεν τη μεταστροφή από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” στο  “όλα τα σπίτια στα χέρια των ξένων και ημεδαπών funds”! Τι μαθαίνει κανείς όσο ζει!

Υπάρχει εκκρεμότητα του κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα του 2016 πέραν των 617 εκ ευρώ που δόθηκαν το Δεκέμβριο” είπε σε άλλο σημείο ανερυθρίαστα ο κ. Φίλης, επιβεβαιώνοντας  τη ΝΔ που ζητάει με δική της τροπολογία να μοιραστούν 865 εκ ευρώ φέτος. Την επιβεβαίωσε μεν, την κακολόγησε δε όπως και ο Πρωθυπουργός, ότι δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «τζάμπα μάγκας».

Δυστυχώς για τη χώρα και τους Έλληνες, απεδείχθη ότι γενικώς στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ  , «δεν υπάρχουν μάγκες πια». Ίσως να «τους πάτησε το τρένο» που λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα!

Ψηφίστε, ψεκάστε, τελειώσατε! Λυπάμαι που με πρόλαβε ο Λαζόπουλος. Γι αυτό παράλλαξα το από εκείνον λεχθέν στην τελευταία του εκπομπή:  “τους πήρατε τα σπίτια, τελειώσατε”!