Πέρασαν μέτρα και αντίμετρα με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλην μιας, στο άρθρο 56

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Με 153 «ναι» το πολυνομοσχέδιο έγινε νόμος του Κράτους.

  • Ολα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι»
  • Υπερψήφισαν μόνο τις ρυθμίσεις για κατάργηση του αφορολόγητου στη βουλευτική αποζημίωση και τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια
  • Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ζούμε έναν εφιάλτη με την κυβέρνηση
  • Τσίπρας: Η χώρα θα βγει από τα Μνημόνια το 2018

Ειδικότερα,  πέρασαν τα χρεωστικά μέτρα και τα (μελλοντικά και υπό την αίρεση της εγκρίσεως από τους δανειστές) αντίμετρα. Μόνη έκπληξη, μη δυνάμενη, όμως να αλλάξει τη φορά των δυσμενών για το λαό πραγμάτων το  “Παρών” που δήλωσε στο άρθρο 56 η Τασία Χριστοδουλοπούλου βουλευτής και π. υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ Η ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Για προσωπικούς λόγους υποστηρίζει ότι ψήφισε “παρών” στο άρθρο 56 του πολυνομοσχεδίου η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι διατάξεις του άρθρου ρυθμίζουν τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

«Η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου έναντι των άλλων τα οποία και υπερψηφίζω. Ούτε όμως συμψηφίζει τίποτα.

Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ούτε προτίθεμαι να δώσω “όπλα” σε κανέναν και για τίποτα.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή αυτή της ατομικής διαφοροποίησης αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου , Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι τον θάνατό του», αναφέρει σε δήλωσή της.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, που έγιναν έξω από τη Βουλή. Τα συλλαλητήρια αμαυρώθηκαν όταν κουκουλοφόροι με σφυριά, τσεκούρια και μολότοφ επιτέθηκαν στα ΜΑΤ και πυρπόλησαν το φυλάκιο του εύζωνα στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Οι αντιεξουσιαστές έκαναν τέσσερα «ντου» επιτιθέμενοι στα ΜΑΤ έξω από τη Βουλή. Οπλισμένοι με… σφυριά, τσεκούρια, πέτρες και μολότοφ προκάλεσαν χάος. Πυρπόλησαν το φυλάκιο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με δακρυγόνα.

Συνελήφθη ένας νεαρός ο οποίος είχε στην κατοχή του σφυρί και τσεκούρι ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

Στη Θεσσαλονίκη αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν και χτύπησαν τροχονόμο, ενώ του έκαψαν τη μοτοσυκλέτα.