Μαχητικά «σηκώθηκαν» για να συνοδεύσουν πτήση στη Χονολουλού -Ανδρας επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο

Νέα Υόρκη.- Δύο αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη «σηκώθηκαν» για να συνοδεύσουν μία πτήση της American Airlines από το Λος Αντζελες προς τη Χονολουλού, έπειτα από αναταραχή στο Airbus A321.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και ο άνδρας συνελήφθη. Σύμφωνα με το NBC πρόκειται για Τούρκο υπήκοο, γεννημένο το 1991.

Ο εν λόγω άνδρας στεκόταν κοντά στην τουαλέτα, ενώ κρατούσε laptop. Αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις μέλους του πληρώματος που του ζήτησε να επιστρέψει στη θέση του και μετά φάνηκε να κινείται προς την πόρτα του πιλοτηρίου. Αρκετοί επιβάτες τον εμπόδισαν και μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε συνελήφθη από το FBI.

Ο επιβάτης Τζάρεν Γιανγκ δήλωσε στο NBC ότι κανένας δεν τραυματίστηκε, ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος και αρκετοί άλλοι επιβάτες δεν είχαν αντιληφθεί τι συνέβη μέχρι τη στιγμή που ο πιλότος ανακοίνωσε ότι υπήρχε απειλή ασφαλείας 20 λεπτά πριν την προσγείωση.

«Δεν μας άφηναν να σηκωθούμε από τη θέση μας. Περίπου 4 πράκτορες του FBI μπήκαν και συνέλαβαν τον άνδρα που προσπάθησε να μπει στο πιλοτήριο», είπε ο ίδιος.

Αργότερα, η αστυνομία του αεροδρομίου του Λος Αντζελες επιβεβαίωσε ότι συνέλαβε και άφησε ελεύθερο τον ύποπτο άνδρα πριν από την πτήση του, εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Οπως ανέφερε η αστυνομία, είχε καταναλώσει αλκοόλ.