Στοχασμοί: Για τη νέα ημέρα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

-Πάλι μια μέρα προβλημάτων ξημέρωσε Δάσκαλε!
-Η μια νέα μέρα είναι πολύ καλό, αν και δεν βλέπω να το αντιμετωπίζεις έτσι!
Το ότι ξημερώσαμε σε μια καινούρια μέρα, σημαίνει ότι η ζωή μέσα μας ξύπνησε και πάλι. Αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό και θα όφειλες και μόνο γι αυτό να πέσεις στα γόνατά σου και να ευχαριστήσεις. Δεν ξημερώνονται όλοι όσοι έπεσαν την προηγούμενη για ύπνο!
Το ότι δεν αναφέρεις πως είναι μια καινούρια μέρα, δείχνει τον εγκλωβισμό σου στο παρελθόν. Μπορείς να ζήσεις μια ολάκερη ζωή χωρίς να αντιληφθείς το πέρασμα των ημερών, ή μπορείς να ζήσεις την κάθε μέρα σαν να είναι ολόκληρη η ζωή σου. Το πόσο θα τη γεμίζεις αυτή τη μέρα ή το πόσο κενή θα τη βρίσκεις, είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά στο τέλος της.
Το ότι βλέπεις μια μέρα προβλημάτων, δείχνει τις πεποιθήσεις σου για το πώς θα ζήσεις τις μέρες σου. Εγώ βλέπω μια ημέρα λύσεων. Γιατί να προδικάζεις ότι η σημερινή μέρα θα προσθέσει περισσότερα προβλήματα; Γιατί να μην βλέπεις ότι σήμερα θα βαδίσεις για να λύσεις αυτά που σε απασχολούν; Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή χρειάζεται μια λύση. Αν βλέπεις συνέχεια στο πρόβλημα, χάνεις τη λύση του.
Και πάνω από όλα, αυτό το “πάλι” δείχνει την εμμονή σου στην επαναληψημότητα! Πως θα μπορέσεις με μια τέτοια στάση απέναντι στη ζωή να δεις το καινούριο, το διαφορετικό, την ευκαιρία ή ακόμα και ολόκληρη την εικόνα όταν την έχεις ευνουχίσει από τα πριν;
Δεν δοκιμάζεις το: Ξημέρωσε μια καινούρια υπέροχη μέρα; Το αποτέλεσμά της, έτσι και αλλιώς, το βράδυ θα το ξέρεις.