Ομιλία το Σάββατο στο “Ιωάννης Βελλίδης” για την Αγία Σοφία

Θεσσαλονίκη.- Στην αίθουσα “Ιωάννης Βελλίδης”, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει το Σάββατο, 27 Μαϊου 2017, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας κ. Κρις Σπύρου, με θέμα“Αγία Σοφία: η ώρα της απελευθέρωσής της ως τόπου λατρείας των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών”.

Η ομιλία του κ. Σπύρου αναμένεται από το ευρύ κοινό της συμπρωτεύουσας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος του θέματος και της έλξης που ασκεί στον χριστιανικό πληθυσμό το θέμα της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται και σήμερα κάτω από τουρκική κατοχή.

Την ομιλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, οργανώνουν οι Αντιπρόεδροι της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας κ.κ. Αντώνης Χούτος-Δημήτριος Παπανικολάου. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα ακολουθήσει coctail, προσφορά της  “ΧΟΥΤΟΣ CATERING”.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας είναι καταχωρημένη ως μη κερδοσκοπική θρησκευτική οντότητα στην πολιτεία του Νού Χάμσάιρ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στην Ευρώπη υπάρχει επίσης καταχωρημένη η “Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας” με γραφεία στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.