Μαζική ακύρωση πτήσεων στο Λονδίνο λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της BA

Λονδίνο.- Την ακύρωση όλων των πτήσεών της από τα διεθνή αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ στο Λονδίνο έως τις 20:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ανακοίνωσε η British Airways, λόγω σοβαρού προβλήματος στα ηλεκτρονικά της συστήματα.

Η αιτία του τεχνικού προβλήματος δεν είναι γνωστή. Η εταιρεία διαμήνυσε ωστόσο ότι έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το πρόβλημα προκλήθηκε από κυβερνο-επίθεση. Σύμφωνα με τη «Guardian», πιλότος του αερομεταφορέα περιέγραψε στους επιβάτες του το πρόβλημα ως «καταστροφικό».Πολλά τμήματα της επίσημης ιστοσελίδας της BA δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό, ενώ προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στην εφαρμογή για φορητές συσκευές.

Όσοι ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν έως τις 20:00 παρακαλούνται να μην προσέλθουν καν στους δύο αερολιμένες, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες ακυρώσεις. Η διοίκηση του Χίθροου, σε ανακοίνωσή της, ζήτησε ακόμα και από όσους ταξιδεύουν μετά τις 20:00  να ελέγξουν το στάτους της πτήσης τους πριν αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο.

Ταλαιπωρία υφίστανται και ταξιδιώτες που προσγειώνονται στο Χίθροου. Αεροσκάφη που δεν αναχώρησαν παραμένουν ακινητοποιημένα στις πύλες όπου είχαν τοποθετηθεί, με συνέπεια οι αφιχθέντες να μένουν για πολύ ώρα καθηλωμένοι στις θέσεις τους μετά την προσγείωση.

Το πρόβλημα στο Λονδίνο έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και ταλαιπωρία και σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια, όπως της Ρώμης, του Μιλάνου, της Μάλαγας και της Πράγας, όπως μεταδίδει το BBC.

Πολλά τμήματα της επίσημης ιστοσελίδας της BA δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό, ενώ προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στην εφαρμογή για φορητές συσκευές.