Στοχασμοί: Να θυμάσαι!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Συγγραφέας
Και αν πολύ έχεις πονέσει, τουλάχιστον τούτο σκέψου. Δεν μετράει το βάθος της πληγής, αλλά το ότι γευόμενος εσύ το αίμα σου, θα ξανασηκωθείς για να δείξεις στη ζωή το πόσο ζωντανός παραμένεις ακόμα.
Και αν κλαίει απόψε η καρδιά σου, να θυμάσαι ότι με αυτό το κλάμα καθαρίζεις και για καινούριες αρχές μπορείς να τραβήξεις. Με νέους παλμούς θα διαβείς από εδώ και εμπρός. Δώσε χώρο σε αυτό το νέο σφυγμό για να σε οδηγήσει.
Και αν ματώνει η ψυχή σου, κάτι σου φωνάζει σε σχέση με το πως αντιμετωπίζεις τη ζωή σου. Οι ψυχές δεν ματώνουν, παρά μόνο αν δεν έχεις καταλάβει αυτό που σου φωνάζουν, ώστε να έχεις κάνει τις αλλαγές που χρειάζεσαι. Είτε στη ζωή σου, είτε στον τρόπο σκέψης σου.
Σήμερα που όλα έχουν γίνει τόσο ρευστά, που η σιγουριά χάθηκε πίσω από το αβέβαιο, που το κάθε βήμα γίνεται στα σκοτεινά, έχει έρθει η ώρα να αποδείξεις το ήθος σου, τις αρχές σου και την αυθεντικότητα της ύπαρξής σου.
Σήμερα θα καλεστείς να υπερασπιστείς αυτό που σου έχει μείνει, να αναδείξεις αυτό που πάντα έκρυβες, να βρεις τον άνθρωπο πίσω από το σαρκίο του, να διαχωρίσεις αυτό που δεν σου ήταν απαραίτητο, να λάμψει η ματιά σου μπροστά στο φόβο σου, να ανορθωθεί η αγάπη σου απέναντι στον τρόμο σου.
Να θυμάσαι ότι ο μοχλός που κινεί το σύμπαν είναι η πίστη σου.