Αποφοίτηση του πρώτου Γυμνασίου στη Νέα Ιερσέη της Αμερικής

Νέα Ιερσέι- ΗΠΑ.- Την Κυριακή  (4 Ιουνίου 2017) οι ομογενείς της πόλης Φέρβιου Νέας Ιερσέης πανηγύρισαν την αποφοίτηση της ΕΝΑΤΗΣ τάξης ( Γ ´ Γυμνασίου) του πρώτου απογευματινού κοινοτικού Γυμνασίου στην Πολιτεία της Νέας Ιερσέης.

Να σημειωθεί ότι το απογευματινό Γυμνάσιο της θείας  Αναλήψεως στο Φέρβιου ολοκληρώθηκε το 2007 με τρεις τάξεις 7η, 8η και 9η. Είναι δε το μόνο στην Πολιτεία που έχει 9η Τάξη.

Μαζί με την αποφοίτηση γιορτάστηκαν και τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του κοινοτικού Γυμνασίου, με τη συμμετοχή πολλών αποφοίτων της δεκαετίας. Συνολικά μέσα στη 10ετία από το 2007, έχουν αποφοιτήσει 80 Ελληνοαμερικανόπαιδα.  Μάλιστα,οι πρώτοι απόφοιτοι, της πρώτης Ενάτης τάξης, το καλοκαίρι του 2007, τιμής  ένεκεν, επισκέφθηκαν την ΕΛΛΑΔΑ για δύο βδομάδες και μελέτησαν την ιστορία των Δωδεκανήσων, Ρόδου, Κω, Πάτμου ,  Σύμης και Νισύρου.

Φωτογραφία από την επίσκεψη στην Ελλάδα των αποφοίτων της πρώτης Ενάτης τάξης, το καλοκαίρι του 2007. Οι μαθητές, οι γονείς-συνοδοί ο Δρ. Κ. Φωτίου, η Πρ. Γονέων κα Ελένη Καλογνωμά, και ο Δ/τής του Σχολείου Δημ. Τριανταφύλλου στο γραφείο του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη (κέντρο).

Οι απόφοιτοι

 

Οι βραβευθέντες μαθητές

Πρώτη μαθήτρια της τάξης  2017 ήταν η μαθήτρια Ελένη Βαρδάκη που πήρε Αριστείο και το βραβείο της Κοινότητας.
Δεύτερος ήταν ο μαθητής Ανδρέας Φραγκίσκου , Αριστείο και το Βραβείο της Φιλοπτώχου.

Στην Τρίτη θέση  ισοβάθμησαν η Μαριτίνα Σάρδη και η Μαρία Μιχαλάτου , Αριστεία  και Βραβεία του Συλλόγου Γονέων.

 

Βραβεία Προόδου πήραν ο Βασίλειος Γελεστάθης, η Γεωργία Παππά, ο Αντώνης Μυρώνης και η Κυριακή Μελιζάνη.
Σε όλους τους απόφοιτους δόθηκαν έγχρωμα αναμνηστικά Λευκώματα Αποφοίτησης με φωτογραφίες και εκθέσεις των αποφοίτων στα ελληνικά με θέμα ” Οι αναμνήσεις μου από το ελληνικό σχολείο”.
Βραβεία με επιταγές και μετάλλια έδωσαν στους απόφοιτους και ο Πρόεδρος του τμήματος 54 της ΑΧΕΠΑ Alexander Hamilton κ. Ιωάννης Κοντολιός και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου HELLENIC Civic Club of Fort Lee, κ. Ακης Τριανταφυλλόπουλος.

Η  ομιλήτρια κα Βασιλική Σαίτα, στο βήμα της εκδήλωσης.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η Δρ. Βασιλική  Σαίτα. Συγχαρητήρια εξέφρασαν η Δρ.  Θάλεια Χατζηγιάννογλου , συντονίστρια  Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης ,ο π. Χρήστος Παππάς, Ιερ. Προϊστάμενος, ο κ. Παναγιώτης Σάρδης , Πρ. Της Κοινότητας, ο κ. Στέλιος Σωκράτους , Πρ. Της Σχ. Επιτροπής, η κ. Δήμητρα Δελαπόρτα , Πρ. Της Φιλοπτώχου , η κ. Σοφία Κοντολιού, και ο Πρ. του Συλλόγου Γονέων.

Η Δρ. Θάλεια Χατζηγιάννογλου , συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής καθ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής εκπαίδευσης στην Αμερική:
” Στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης στην Αμερική», είπε ο κ. Τριανταφύλλου, μοναδικές είναι οι παρακάτω ημερομηνίες:
Σεπτέμβριος , 1912: Ιδρύεται το πρώτο Ημερήσιο ελληνικό σχολείο στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ.
Σεπτέμβριος, 1975: Ιδρύεται το πρώτο Ελληνοαμερικάνικο Λύκειο στον Αγιο Δημητρη της Αστόριας με Διευθυντή
τον Δ. Τριανταφύλλου.  Σεπτέμβριος, 2007: Ιδρύεται στην Κοινότητα της Θείας Αναλήψεως το πρώτο ελληνικό απογευματινό κοινοτικό
Γυμνάσιο στην Πολιτεία της Νέας Ιερσέης με τις τρεις τάξεις».
«Ετσι, λοιπόν», πρόσθεσε ο κ. Τριανταφύλλου, «και η Κοινότητα της Αναλήψεως γίνεται πρωτοπόρα στην ελληνική εκπαίδευση». Και πρόσθεσε:
«Αυτή , αγαπητά μας παιδιά, είναι η αλήθεια! Αυτή , αγαπητά μας παιδιά, είναι η παρακαταθήκη που παίρνετε από τη δική μας γενιά! Ηθικό χρέος σας είναι
Να διατηρήσετε και να αυξήσετε προσθέτοντας και απογευματινά Λύκεια, ημερήσια ελληνοαμερικάνικα σχολεία, προσθέτοντας και το πρώτο Ελληνοαμερικάνικο Πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη! ”

Ο Διευθυντής καθ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου.

Ο κ. Τριανταφύλλου ευχαρίστησε θερμά όλους τους χορηγούς και δωρητές της αποφοίτησης, Παναγιώτη Σάρδη, πρόεδρο Συμβουλίου, Δήμητρα Δελαπόρτα πρόεδρο Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Σοφία Πετράκη πρόεδρο Συλλόγου Γονέων, Ιωάννη Κοντολιό πρόεδρο AHEPA Χάμιλτον Τμήμα 54, Ακη Τριανταφυλλόπουλο Αντιπρόεδρο Hellenic Civic Club Φορτ Λι, Στέλιο Σωκράτους πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής, τους πρώην προέδρους Γεώργιο Χριστοφίδη, Ιωάννα Γεωργιάδη και Δημήτριο Κοντολιό, τον καθηγητή Δρ Βασίλη Μπαλτζή για τη συμβολή του στην ίδρυση του Γυμνασίου και όλους τους γονείς της 9η τάξης.