Η Γερμανία δεν δέχεται τη γαλλική πρόταση για το ελληνικό χρέος

Η πρόταση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, που συνδέει την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τη Γερμανία, ανέφερε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, επικαλούμενος κυβερνητική πηγή. Όπως είπε η πηγή, μία τέτοια ρύθμιση θα σήμαινε έμμεση ελάφρυνση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος, πάντως, του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση και ζήτησε υπομονή έως την Πέμπτη που συνεδριάζει το Eurogroup.

Ποια είναι η γαλλική πρόταση

«Κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες ώστε να υπάρξει μία λύση στην υπόθεση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνομίλησαν για τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Ο Μπρούνο Λε Μερ ανέπτυξε τη γαλλική πρόταση, για να τονίσει πως παρά την πολυπλοκότητα του θέματος, «αυτό που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στη συμφωνία είναι πρωτίστως να έχουμε συναίσθηση των προσπαθειών που έχουν γίνει από την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια αυτός ο μηχανισμός ευελιξίας, τον οποίο προτείνουμε, να εισαχθεί στην τελική δήλωση του Eurogroup».