Ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανώτερο Ρεπουμπλικάνο βουλευτή στις ΗΠΑ

Βιρτζίνια.- Ένας ανώτερος βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων και τουλάχιστον τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, σε γήπεδο μπέιζμπολ όπου βουλευτές και συνεργάτες τους έκαναν προπόνηση.

Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά. Ο τραυματίας βουλευτής είναι ο Στιβ Σκαλίς, υπεύθυνος για θέματα πειθαρχίας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ρεπουμπλικάνων και τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter πως ο κ. Σκαλίς έχει «τραυματιστεί άσχημα» αλλά θα «αναρρώσει πλήρως».

Συνεργάτης του βουλευτή είπε στο Associated Press πως νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε τοπικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, χωρίς να δώσει πληροφορίες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Ένας ύποπτος συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής μαζί με τέσσερα άλλα άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι ένοπλοι καθώς η Αστυνομία ανακοίνωσε πως η απειλή έχει λήξει.

Πηγές των «New York Times» αναφέρουν πως ακούστηκαν περίπου 50 πυροβολισμοί, ενώ ο βουλευτής Μο Μπρουκς, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN πως ο δράστης ήταν οπλισμένος με ημιαυτόματο όπλο και χτύπησε τον Σκάλις στο γοφό.

«Βαθιά θλίψη» για το περιστατικό εξέφρασαν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μέσω ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου.