Το 73ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “το Βελούχι”

Β. Καρολίνα.- Την Παρασκευή 16 μέχρι και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 πραγματοποιείται το ετήσιο Συνέδριο , στο WINSTON SALEM  της Βόρειας Καρολίνας.
Με την παρουσία των θα τιμήσουν το 73ο συνέδριο της Ένωσης, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον κ. Θεοχάρης Λαλάκος  και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τάσιος.
Η θητεία της νυν Προέδρου Ελευθερίας Λώρα-Νίξον λήγει τον Ιούνιο του 2017, οπότε και το 73ο Συνέδριο θα έχει και εκλογές για την ανάδειξη νέων ΔΣ.

Επίσης, συνάντηση έχουν προγραμματίσει και οι Νέοι της Ενωσης σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο για τα κοινά του συλλόγου και να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και αλλαγών. Το ίδιο πρωί θ’ αρχίσει και το τουρνουά μπάσκετ σε κλειστό χώρο των νέων από τα διάφορα τμήματα της Ενωσης.

Το Σάββατο, στις 6:30 μ.μ., στο κοινοτικό κέντρο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο επίσημο δείπνο με κύριο ομιλητή τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αμερική, κ. Χάρη Λαλάκο.

Kατά τη διάρκεια του δείπνου θα απονεμηθούν και οι ετήσιες υποτροφίες του Βελουχιού σε 11 αριστούχους, Ευρυτάνες την καταγωγή, φοιτητές αμερικανικών πανεπιστημίων. Το χρηματικό ποσό των φετινών υποτροφιών ανέρχεται στις $30.000 περίπου.

www.velouchi.org ή www.velouchiws.com