Καθησυχαστική η κυβέρνηση απέναντι στην απειλή για μπλόκο στη δόση

Aθήνα.- Καθησυχαστική εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην απειλή του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος να υπάρξει εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ που ενέκρινε χθες το Eurogroup σε περίπτωση που δεν αμνηστευθούν στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας».

Εάν δεν χορηγηθεί αμνηστία στα ξένα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία προέρχονται από την ισπανία, την ιταλία και τη σλοβακία, ενδεχομένως να μπλοκάρουμε την εκταμίευση της δόσης, ανέφερε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών.

Η υπόθεση αφορά στις διώξεις που ασκήθηκαν το 2015 σε έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ -τρεις έλληνες και τρεις ξένους- για την πώληση 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου.

Καθησυχαστικός υπήρξε και ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος κάλεσε να μην υπάρξουν δραματοποιήσεις, ζήτησε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι η εκταμίευση θα γίνει στην ώρα της.

Newsroom ΔΟΛ