Τουλάχιστον 30 οι νεκροί από τη μεγάλη φωτιά στο Γκρένφελ στο Λονδίνο

Λονδίνο.- Σε τουλάχιστον 30 αυξήθηκαν οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στην πολυκατοικία Πύργος Γκρένφελ στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, προειδοποιώντας πως ο αριθμός των νεκρών «ενδέχεται να αυξηθεί».

Είκοσι-τέσσερις τραυματίες παραμένουν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, με 12 εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα εκτιμήσεις για τον αριθμό των αγνοούμενων, όμως η Σκότλαντ Γιάρντ παραδέχτηκε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχουν επιζώντες στους 24 ορόφους της πολυκατοικίας.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Sun μετέδιδε πως διαθέτει λίστα με 65 αγνοούμενους, εγείροντας φόβους πως ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι πολύ βαρύς.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί, όμως ο η Αστυνομία ξεκαθάρισε πως με βάση τα έως τώρα στοιχεία δεν υπάρχει «τίποτε που να υποδεικνύει» ότι πρόκειται για εμπρησμό.

«Οι συνθήκες [πυρασφάλειας] στον Πύργο Γκρένφελ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός της Σκότλαντ Γιάρντ διοικητής Στούαρτ Κάντι.

Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι έχει εντοπίσει το σημείο εκδήλωσης της φωτιάς, το οποίος και εξετάζει.

Η βρετανική Αστυνομία έχει αρχίσει επίσημη δημόσια έρευνα σχετικά με την τραγωδία, με την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να δέχεται έντονες πιέσεις για διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών.