Νέα ισχυρή δόνηση 5,2 Ρίχτερ στη Λέσβο

Αθήνα.- Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, σημειώθηκε στις 10.50 το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας του ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας.

Πρόκειται για την ισχυρότερη από τότε μετασεισμική δόνηση με το ίδιο περίπου επίκεντρο. Ακολούθησαν πάντα με το ίδιο επίκεντρο, τρεις σεισμικές δονήσεις στα 3, 3,2 και 3,5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου που είναι επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης σεισμικής διεργασίας, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε»

«Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε αυτός των 5,2 Ρίχτερ» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτιτούτου. «Μαζί με τον μετασεισμό 4,6 που σημειώθηκε στις 6.40 το πρωί του Σαββάτου πιστεύουμε οτι η ενέργεια εκτονώθηκε και τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά» πρόσθεσε ο Γ. Χουλιάρας.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε ένας ακόμη μετασεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, στον ίδιο χώρο το ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας, ο οποίος δεν προκάλεσε προβλήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Λέκκα Ευθύμιο, πρόκειται για σεισμούς στο πλαίσιο της φυσιολογικής μετασεισμικής ακολουθίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ