Moody’s: Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε Caa2

Αθήνα.- Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, μετά και το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης με τους δανειστές στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε Caa2. Μάλιστα, αι αναλυτές της DZ Bank ζήτησαν αναβάθμιση στο Caa2 για την Ελλάδα, αφού η χώρα εξασφάλισε μια συμφωνία χρέους με τους πιστωτές της πριν από λίγες ημέρες.

Ενα μήνα πριν ωστόσο, στις 15 Μαΐου ο οίκος αξιολόγησης Moody’s είχε διατηρήσει σταθερές τις προοπτικές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αντανακλώντας την προσδοκία του οίκου αξιολόγησης για κάποια βελτίωση της κερδοφορίας και της ποιότητας των δανείων των τραπεζών το 2017-18, εξισορροπημένη από το πολύ υψηλό επίπεδο προβληματικών δανείων.

Η προοπτική εξέφραζε την προσδοκία του οίκου Moody’s για το πώς η πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών θα εξελιχθεί στην Ελλάδα τους επόμενους 12-18 μήνες.

Τονίζεται δε ότι η Ελλάδα με βάση την Moody’s εμφανίζει την χαμηλότερη βαθμολογία μόλις 2 βαθμίδες από το default δηλαδή την χρεοκοπία.