Τουλάχιστον 123 νεκροί στο Πακιστάν από φωτιά σε βυτιοφόρο

Μπαχαγουαλπούρ.- Τουλάχιστον 123 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν στην ανατολική πόλη του Πακιστάν Μπαχαγουαλπούρ, όταν φορτηγό που μετέφερε πετρέλαιο τυλίχτηκε στις φλόγες, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων δεκάδες άνθρωποι κάηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να διαπιστώσουν πως προκλήθηκε η διαρροή.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το βυτιοφόρο ανετράπη επειδή ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην πακιστανική τηλεόραση Geo TV ότι κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο του δυστυχήματος κάπνιζαν και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που ξέσπασε φωτιά.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Πακιστάν δημοσίευσαν φωτογραφίες από τη σκηνή, δείχνοντας μια σειρά από καρβουνιασμένα οχήματα. Τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα και 12 μηχανές κάηκαν.