Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μυθιστόρημα από το Μιχάλη Κοκκινάρη

 ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Με ένα νέο μυθιστόρημα, ο πολυτάλαντος, ευρυμαθής και ακαταπόνητος Μιχάλης Κοκκινάρης, εμπλουτίζει την ελληνική Λογοτεχνία.  Τη φορά αυτή, το πρόσωπο του Στρατηλάτη Μεγάλου Αλεξάνδρου κεντρίζει τη γόνιμη φαντασία του και  προσφέρει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, “που ξεπερνά τη συμβατική μυθοπλασία και αγγίζει τα όρια της καταλυτικής επίδρασης του μεταφυσικού στη ζωή ανθρώπων που ενσαρκώνουν το κακό στον κόσμο” για να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια τα λόγια του συγγραφέα!

Ο Μιχάλης Κοκκινάρης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952 και έχει σπουδάσει βυζαντινή και νεοελληνική φιλολογία, θεολογία και ιατρική. Σήμερα είναι παιδίατρος στον Πειραιά (Αμφιάλη). Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών από το 2003.

Ο Συγγραφέας Μιχάλης Κοκκινάρης.

Άλλα έργα του Μιχάλη Κοκκινάρη – Μυθιστορήματα: “Αντρειωμένοι”, “Αϊβαλί, Γη Κυδωνίας¨, “Αγνοούμενος”, “Η γοητεία της ουτοπίας”, “Ελ Χακίμ ο Θεραπευτής”, “ΙΔΑΣ ο Μέγας”, “Πλαστοπροσωπία”, Δεύτερη Ευκαιρία”, “Γη των Αγγέλων” κ.α.  Καθώς και πληθώρα κινηματογραφικών σεναρίων.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει σε δύο γλώσσες(αγγλικά-ελληνικά) και το μυθιστόρημα του Μιχάλη Κοκκινάρη “49 Χρόνια Μετά” που είναι η ζωή μιας νεοϋορκέζας ενορατικής γυναίκας με ελληνική καταγωγή.

Η πλοκή του μυθιστορήματος “ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου”:

Η διάρρηξη στο εργαστήριο Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κλοπή υπολειμμάτων από τους βασιλικούς σκελετούς των τάφων της Βεργίνας για την Ελληνική Αστυνομία ήταν πράξη εκκεντρικού συλλέκτη,που πλήρωσε για να έχει δείγματα οστών από τη βασιλική δυναστεία της Μακεδονίας,από την οποία προερχόταν ο Μέγας Αλέξανδρος.
Για την Interpol όμως και τον επιθεωρητή Ιγκνάσιο Ρανιέρι ήταν το δεύτερο βήμα που περίμενε από καιρό να κάνει ο Τζιουζέπε Τορνατόρι,για να αποδείξει πως στη Βενετία,στον τάφο του Αγίου Μάρκου,δε φυλασσόταν το σκήνωμα του Αγίου αλλά ο σκελετός του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Κι όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι έως γραφικά αν δεν εμπλεκόταν στην ιστορία ο Βλαντ Ρεντουλέσκου,ένας αδίστακτος ρουμάνος επιχειρηματίας,που δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του φιλοδοξίες αλλά και την ασίγαστη επιθυμία του για εξουσία χωρίς κανένα όριο!
Η Interpol χωρίς να μπορεί να αποδείξει το παραμικρό είχε συνδέσει στο παρελθόν το Ρεντουλέσκου με κλοπές  ή παράνομες αγοραπωλησίες συμβόλων εξουσίας,όπως των ορειχάλκινων αλόγων του Χίτλερ.
Έτσι η φωτογράφιση του Τορνατόρι στο γιώτ του Ρεντουλέσκου άνοιξε έναν νέο κεφάλαιο στη έρευνα του επιθεωρητή  Ρανιέρι,που γνώριζε από πρώτο χέρι τις τυχοδιωκτικές ιστορίες του Τορνατόρι αλλά και τη σκοτεινή πλευρά της ζωής του ρουμάνου επιχειρηματία.