Telegraph: Η Μέι θέλει να δείξει ότι διαπραγματεύεται σκληρά για το Brexit

Λονδίνο.- Η Ντάουνινγκ Στριτ ενημέρωσε κορυφαία στελέχη εταιρειών ότι η κυβέρνηση της Μέι ενδέχεται να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, σύμφωνα με την Sunday Telegraph.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, μία ενδεχόμενη αρχική αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις θα είναι για «εσωτερική κατανάλωση», ώστε να δοθεί η εικόνα ότι η βρετανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με την Ευρωπαϊκή Ένωση γύρω από τους όρους του διαζυγίου.

Πριν από δύο μήνες, ο υπουργός Μπρέξιτ Ντέιβιντ Ντέιβις, είχε προειδοποιήσει ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από την ΕΕ, αντιδρώντας σε δημοσιεύματα κατά τα οποία οι Βρυξέλλες πρόκειται να ζητήσουν αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της Τέλεγκραφ, η ενημέρωση των επιχειρηματιών έγινε από έναν κορυφαίο συνεργάτη της Μέι μετά τις πρόωρες εκλογές του περασμένου μήνα, ωστόσο το πρόσωπο αυτό αποχώρησε μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα αλλά πηγή του περιβάλλοντος της Μέι τόνισε ότι η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις δεν είναι στα σχέδια της πρωθυπουργού.

Η ΕΕ θέλει να υπάρξει μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών ενόψει της αποχώρησής του από αυτή προτού αρχίσουν οι συνομιλίες για την μελλοντική διμερή εμπορική σχέση.