Αντιδράσεις προκαλεί βίντεο που δείχνει τον Τραμπ να «χτυπά» το CNN

Ουάσινγκτον.- Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο που τον δείχνει να χτυπά έναν άνθρωπο που στη θέση του κεφαλιού έχει ένα logo του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.

Πρόκειται για μια παραλλαγή ενός βίντεο από εμφάνιση του Τραμπ σε εκδήλωση πυγμαχίας το 2007.

Το βίντεο είχε αναρτηθεί σε φόρουμ υπέρ του Τραμπ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σημειώνει το BBC.

Το CNN κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι υποκινεί βία κατά των μέσων ενημέρωσης.

Η Άνα Ναβάρο, εργαζόμενη στο CNN που έχει επικρίνει στο παρελθόν τον Τραμπ, σημειώνει: «Πρόκειται για υποκίνηση σε βία. Θα έχει ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί κάποιος στα μίντια».

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τόμας Μπόσερτ είπε ότι «κανείς δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί (την ανάρτηση του Τραμπ) ως απειλή».

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί το CNN για «ψευδείς ειδήσεις». Σε ανακοίνωσή του το δίκτυο είπε: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Πρέπει και εκείνος να αρχίσει να κάνει τη δική του».

Το τηλεοπτικό δίκτυο απέσυρε άρθρο του στο οποίο ανέφερε ότι ένας από τους συμβούλους του Τραμπ ελέγχεται από το Κογκρέσο.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που βλέπω ότι το @CNN επιτέλους αποκαλύφθηκε ως #FakeNews και δημοσιογραφία σκουπιδιών. Επιτέλους!» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Το θέμα αυτό, που τελικά αποσύρθηκε από τον ιστότοπο του CNN έπειτα από εσωτερική έρευνα, είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση τριών δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το CNN για ψευδείς ειδήσεις, ενώ για τον ιστότοπο Buzzfeed έχει πει ότι είναι «ένας αποτυχημένος σωρός σκουπιδιών».