Εκτροχιασμός τρένου στις ΗΠΑ – Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Ουάσινγκτον.- Μια επιβατική αμαξοστοιχία της Amtrak με 250 και πλέον επιβάτες εκτροχιάστηκε χθες Κυριακή κοντά στο Πάτζετ Σάουντ, στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί, αν και δεν πιστεύεται ότι έχει τραυματιστεί κανείς σοβαρά, σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών.

Η μηχανή και το βαγόνι με τις αποσκευές του τρένου 506 της γραμμής Amtrak Cascades, που συνδέει το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας με το Γιουτζίν του Όρεγκον, εκτροχιάστηκαν στη Γέφυρα του Κόλπου Τσέιμπερς στο Στίλακουμ της Ουάσινγκτον, ανέφερε η Amtrak.
Από τις εικόνες που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, φαίνεται σαν τρία ή τέσσερα βαγόνια της αμαξοστοιχίας να εκτροχιάστηκαν εν μέρει ή τελείως, με τη μηχανή να έχει ανατραπεί και να κείτεται πεσμένη στο ένα πλευρό σε μικρή απόσταση από την ακτή του Πάτζετ Σάουντ.Τα αίτια του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στις 14:30, ερευνώνται, ανέφερε η Amtrak σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Αρκετοί από τους 267 επιβάτες υπέστησαν ελαφρά τραύματα, πάντως δεν διαπιστώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός και το πλήρωμα είναι σώο, σύμφωνα με την επιχείρηση σιδηροδρομικών μεταφορών.

Οι επιβάτες απομακρύνονται από τον συρμό και επί τόπου βρίσκονται τραυματιοφορείς, σύμφωνα με την Amtrak, η οποία διαβεβαίωσε πως θα προσφέρει στους ταξιδιώτες εναλλακτικούς τρόπους για να φθάσουν στους προορισμούς τους.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, Reuters